Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
02:19

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

95 % готовності: у Дніпрі на теплорозподільчих пунктах, у котельнях та у будинках містян завершують підготовку до опалювального сезону

|«« «« »» »»|

Комунальники Дніпра продовжують підготовку до нового опалювального сезону. Фахівці КП «Теплоенерго» з урахуванням тогорічного досвіду готуються уникнути негативних сценарієв зимою.

Для цього по всьому місту вони замінюють аварійні ділянки трубопроводів опалення, встановлюють насосні установки та генератори.

Нині активні роботи тривають по вул. Професора Герасюти біля будинків № 26 і № 28. Там замінюють трубу опалення, яка кілька років під час опалювального сезону протікала.

«Кожен опалювальний сезон у нас буває по два-три пориви. Постійно приїжджає аварійна служба. Тож ці труби для нас — наболіле питання. Ми дуже вдячні, що цю проблему фахівці КП «Теплоенерго» нам вирішать, і я пишаюсь, як вони працюють. Бо наш двір дуже маленький і труби проходять повз дитячий майданчик, тож техніці було дуже важко проводити тут роботи, аби нічого не ушкодити. Але в них вдалось», — каже голова правління ОСББ «Каверіна, 26-28» Алла Левченко.

Замінюють тут близько 180 м трубопроводу опалення. На сьогодні виконали більше ніж половину запланованих робіт. Завершити планують за тиждень.

«Також на прохання голови правління ОСББ «Каверіна, 26-28» на трубопроводі опалення буде встановлено 2 засувки. Щоб у разі виникнення аварій, відключати будинки від тепла окремо, а не разом. У цілому на сьогодні готовність підприємства становить 95 %. Ще в деяких дворах роботи тривають. Це тому, що проводяться гідравлічні випробування не тільки після опалювального сезону, а й наприкінці літа. Таким чином фахівці КП «Теплоенерго» контрольно перевіряють слабкі місця трубопроводів опалення», —прокоментувала помічниця директора КП «Теплоенерго» Анастасія Сухіна, яка 7 вересня є черговою по місту.

Також активні роботи тривають і у теплорозподільчих пунктах. На одному з таких встановили сучасну насосну станцію, яка працює на підкачку води у будинки дніпрян. Адже у висотних будинках такі станції, які розміщують у ТРП, є одними з основних частин системи водопостачання. Слабкий напір води виникає на верхніх поверхах висотних будинків найчастіше у ранковий та вечірній час. А завдяки цій станції проблема із слабким напором буде вирішена для 6 багатоповерхових будинків у Чечелівському районі.

«Як бачите, раніше тут працював один насос, який вже старий. Але завдяки новому обладнанню в нас ціла насосна станція, яка не потребує додаткового обслуговування. Вона працюватиме лише на підкачку холодної води. Крім цього, нова станція дозволить нам зекономити на електроенергії», — прокоментував начальник теплової дільниці КП «Теплоенерго» Геннадій Плахтій.

«По всьому місту ми замінюємо насосні агрегати. Вже 60 замінено, але це насоси як на підкачку води, так і мережеві, які працюють на тепло. Ще плануємо заміну 3-х до початку опалювального сезону», — прокоментувала Анастасія Сухіна.

Також чергова по місту перевірила стан захисного бетонного укриття по вул. В. Антоновича, 87-Б. Їх по місту активно продовжують встановлювати. Лише торік у Дніпрі змонтували 36 укриттів різних типів, а у 2023-му – ще 22. Планують встановити ще 53 до кінця цього року.

Крім цього, наше місто встановлює такі укриття за потребами військових.

«За цією адресою розташований великий магазин, аптека, ветеринарна клініка та й взагалі перехрестя дуже жваве, людей багато. В укритті є все необхідне, це і лави для сидіння, біотуалет. Крім цього, щоденно його прибирають комунальні служби. Але хотілося б звернутись до дніпрян, щоб порядно ставилися до комунального майна. Прикро бачити розмальовані стіни та акти вандалізму», — підсумувала Анастасія Сухіна.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Горожанин  (14.09.23 22:41): А когда восстановят трубы отопления из Приднепровска через жилмассив Солнечный на Левый берег? Відповісти | З цитатою
Житель  (08.09.23 10:13): А вот эти 5%... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті