Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
19:11

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Українцям будуть примусово міняти паспорт-книжечку на id-карту: кого стосується

Українцям будуть примусово міняти паспорт-книжечку на id-карту: кого стосується
фото ua.depositphotos.com

В Україні поновилися вимоги щодо вклеювання фото в паспорт-книжечку по досягненню 25 і 45 років.

Ця вимога була призупинена на період коронавірусного карантину, повідомляє МВС.

"В Україні з 1 липня 2023 року рішенням Уряду скасували карантин, запроваджений через пандемію COVID-19. У зв’язку з цим відновлюються строки для вклеювання фотографій у паспорт громадянина України зразка 1994 року (у вигляді паспорта-книжечки) по досягненню особою 25- чи 45-річного віку", – йдеться в повідомленні.

Таким чином, українці, яким виповнилося 25 або 45 років в період з 13 березня 2020 року (коли дана норма була припинена) по 24 січня 2022 року, зобов'язані звернутися в найближчий Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП), щоб вклеїти актуальне фото в паспорт. Це потрібно зробити до 1 серпня поточного року.

У МВС попередили, що в разі, якщо фотографія не буде вклеєна своєчасно, паспорт-книжечку доведеться замінити сучасною id-карткою.

Скасування карантину в Україні
На тлі масового поширення небезпечної коронавірусної інфекції у світі український уряд запровадив режим карантину в Україні з 12 березня 2020 року. Перші кілька тижнів діяв жорсткий локдаун, який згодом повторювали ще кілька разів у пікові моменти епідемії.

24 лютого 2022 року у зв'язку з російським вторгненням режим карантину в Україні перестав працювати де-факто, але юридично Кабмін зняв більшість обмежень лише через місяць. Однак формально сам режим карантинної ситуації зберігався. Його остаточно скасували лише 1 липня 2023 року.

Gorod.dp.ua на Facebook.


не потеряешь  (06.07.23 19:53): проще номерок на руке сделать Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
какое милое слуху слово...  (06.07.23 19:49): принудительно Відповісти | З цитатою
sergiy5704  (06.07.23 15:35): Почему с id паспортом нужно таскать с собой витяг на листе А4. Ну очень удобная эта id карта. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті