Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
17:35

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі відшкодовують збитки, завдані об’єктами благоустрою комунальної власності: як отримати

У Дніпрі відшкодовують збитки, завдані об’єктами благоустрою комунальної власності: як отримати

У Дніпрі мешканці можуть отримати компенсацію за збитки, завдані об’єктами благоустрою комунальної власності та їхніми елементами.

Серед випадків, коли мешканці отримують таку компенсацію: дерево чи дорожній знак впали на автомобіль, машина постраждала через вибоїну на дорозі тощо.

За словами заступниці директора департаменту - начальниці управління представництва та захисту інтересів територіальної громади міста у судах загальної юрисдикції департаменту правового забезпечення міської ради Наталії Дикої, грошове відшкодування за майно, якому завдано шкоду, виплачується коштом міського бюджету.

«Аби отримати відшкодування за згадані ситуації у порядку досудового, добровільного врегулювання спору, необхідно у 30-денний строк з моменту такої події звернутися до міської ради із заявою, до якої додати: копію паспорта, ідентифікаційного номеру; документи, які підтверджують факт події, що трапилася, внаслідок якої завдано шкоди майну; документи, які підтверджують право власності на таке майно. А ще надати відповідний експертний звіт щодо вартості заподіяної шкоди, тобто йдеться про суму, яку особа бажає, аби їй відшкодували. Також потрібно надати або нотаріально засвідчену заяву про те, що не укладалися договори щодо страхування майна, якому завдано шкоду, або довідки про те, що особа не отримувала страхових виплат», – зазначила Наталія Дика.

Вона також додала: «Відповідні заяви розглядає комісія з питань відшкодування матеріальної шкоди, заподіяної майну фізичних і юридичних осіб об’єктами благоустрою комунальної власності та їхніми елементами. На підставі поданих документів комісія ухвалює рішення щодо відшкодування. Наприклад, торік було розглянуто 11 таких заяв і відшкодовано 1 млн 59 тис. грн. З початку цього року – шести особам на суму 1 млн 250 тис. грн».

Для отримання більш детальної інформації щодо отримання згаданої компенсації можна звертатись за телефонами: 744 62 97, 744 50 67.

Gorod.dp.ua на Facebook.


старожил  (21.06.23 20:29): Название должности, конечно, жестяк - "По словам заместителя директора департамента-начальницы управления представительства и защиты интересов территориальной громады города в судах общей юрисдикции департамента правового обеспечения городского совета", пока выговоришь, уже забудешь, зачем обращался.
И что значит "департамент-начальницы"?
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті