Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 20 апреля 2024
08:40

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Как решить проблему паркования в центре Днепра?

Как решить проблему паркования в центре Днепра?

По многолетней печальной традиции, водителям часто очень сложно найти место для парковки машины в историческом центре города.

Особенно это касается старых улиц с не очень широкой проезжей частью в центре Днепра.

В группе Urban Dnipro Community Николай Кучмий рассмотрел эту проблему на примере нескольких улиц и поделился своим видением ее решения:

«Магдебурзького права, Шолом-Алейхема і постійні затори.

Реально дістала ситуація на згаданих вулицях, зібрав трошки матеріалу і хотів би обговорити ситуацію навколо дорожнього руху/паркування на них.

ФОТО 1. ПОЧАТОК ВУЛ. МАГДЕБУРЗЬКОГО ПРАВА.


Проблема: через паркування "йолачкай" замість трьох полос, котрі рівні-чіткі виходять з вул. Січових Стрільців, маємо 2,5 полоси по вул. Магдебурзького права, що створює необхідність водіям в крайній правій смузі втискуватися у середню, що в свою чергу призводить до сповільнення потоку, заторів, підвищення аварійності и т.д.

Пропозиція: зробити парковку так само, як це зроблено по Січових Стрільців: в кишенях і параллельно, щоб на виході мати 3 повноцінні полоси.

ФОТО 2. МАГДЕБУРЗЬКОГО ПРАВА ЗА ПЕРЕХРЕСТЯМ З ХАРКІВСЬКОЮ.


Проблема: в крайній правій полосі постійно стоять запарковані авто, не дивлячись на знак (фото 3).

По лівій стороні знову наша улюблена “ялинка”. В результаті маємо одну повноцінну і дві обрубані полоси по краях. Не всі водіі здатні їхати так, щоб лінія розмітки була посередині авто (щоб таким чином отримати 2 потоки), то ж постійно відбувається ситуація, коли середній ряд їде, а більше ніхто проїхати не може. Маємо сповільнення потоку, аварійність, затори і все як у попередньому кейсі.

Пропозиція: зробити і зліва, і справа паркування в кишенях і параллельно, знову ж таки як зроблено по вул. Січових Стрільців. Або якось змусити водіїв не паркуватися в крайньому правому, хоча як це зробити в мене ідей немає (штрафи не допоможуть).

ФОТО 4. ПЕРЕХРЕСТЯ ШОЛОМ-АЛЕЙХЕМА З МАГДЕБУРЗЬКОГО ПРАВА. ПОВОРОТ НАПРАВО.


Проблема: крайній правий ряд з Магдебурзького права, якщо йому пощастило і там не було паркунів, намагається повернути на Шолом-Алейхема, а там у нас знову ж таки паркування “ялинкою” з двох сторін, що робить проїзд досить непростим завданням навіть для досвідчених водіїв, а інколи рух взагалі стає в один потік, бо хтось запаркувався довгий/не заїхав достатньо глибоко на паркомісце. Через що маємо крайню праву смугу по Магдебурзького права заблокованою, бо водії просто не можуть втиснутися на Шолом-Алейхема, бо там зустрічна весь доступний простір зайняла.

Пропозиція: або прибрати паркування по одну сторону по Шолом-Алейхема, або зробити його в кишенях параллельним, а краще всього - параллельним в кишенях з обох сторін (“ялинка” - кляте зло). Доречі, на початку Шолом-Алейхема зі Сторони Барикадної є знак про заборону зупинки та стоянки (фото 6).


Але все одно якось там вкорячилися дві “ялинки” по обидві сторони (фото 7).


ФОТО 5 ТА ВІДЕО. ПЕРЕХРЕСТЯ ШОЛОМ-АЛЕЙХЕМА З МАГДЕБУРЗЬКОГО ПРАВА. ПОВОРОТ НАЛІВО.


Проблема: біля будинку по вул. Площа Успенська 7, мабуть через обмінки, постійно паркуються “аварійщики”. З 2 полос вони роблять 1.5, через що два (а інколи і три) потоки, що повертають з Магдебурзького права, мають втиснутися у 1.5. А ще є поток з Шолом-Алейхема, которий чекає, поки ці пани проїдуть, уступаючи згідно знаку, що в свою чергу блокує вул. Шолом-Алейхема.

Магдебурзького права так само майже стоїть, так як непроста це задача в повороті втиснутися у кількість полос в два рази меншу, ніж кількість потоків. Добре в цій ситуації лише розумникам на “аварійці”.

Пропозиція: або зробити кармани параллельного паркування біля цієї будівлі (але не факт що спрацює, будуть в два ряди паркуватися), або піти більш радикальним шляхом.

1. Відокремити дві полоси, що йдуть в сторону Центрального мосту, від полоси, що йде до вул. Липинського, фізичним бар’єром (стовпчики такі червоні, наприклад).

2. Вздовж згаданої будівлі звузити полоси таким чином, щоб будь яке паркування там займало не півполоси, як на фото, а повноцінну. В такому випадку просто взяти і стати там вже так легко не вийде (хоча не виключаю, що якийсь надмозок на таке все ж таки зважиться).

3. На Магдебурзького права розташувати знаки напрямку, які будуть дозволяти рух з крайньюї лівої лише на полосу в сторону Липинського, з центральної - в сторону моста, з крайньої правої - в сторону моста або направо, на Шолом-Алейхема.

4. Заохотити інспекторів з паркування навідуватися туди частіше, загалом у цей квадрат згаданих вулиць.

Фото 8, 9, 10 - ілюстрація проблеми на повороті з іншої сторони. Потік “аварійщиків” там постійний».




Фото – Николай Кучмий.

Gorod.dp.ua на Facebook.


garik84  (01.05.23 17:40): Заголовок статті не співпадає з її змістом. По тексту НЕ проблеми ПАРКУВАННЯ, а вказані проблеми ПРОЇЗДУ вищеназваними вулицями. Ответить | С цитатой
.  (01.05.23 13:19): «Проблема: в крайній правій полосі постійно стоять запарковані авто, не дивлячись на знак ... Пропозиція: зробити і зліва, і справа паркування»

Это что за бред? Знак "остановка запрещена", но под ним умудряются парковаться и вы предлагаете разрешить парковку в зоне действия знака запрета остановки?

«Проблема: біля будинку по вул. Площа Успенська 7, мабуть через обмінки, постійно паркуються “аварійщики”. Пропозиція: або зробити кармани параллельного паркування біля цієї будівлі, або ... Відокремити дві полоси... Вздовж згаданої будівлі звузити полоси таким чином, щоб будь яке паркування там займало не півполоси, як на фото, а повноцінну»

А это что за лютый трэш? Устраивают парковку не оставляя 10 метров до перекрёстка, так вы ещё полосу собираетесь выделять?

У..банисты, вы там в своем уме? До паркинга в Мост-Сити 200 метров! А вы вместо наведения порядка предлагаете ещё больше проблем создать
Ответить | С цитатой
Пешеход  (01.05.23 12:42): Проблема:куча металлохлама в центре;
Пропозиция:платный въезд.
Микола,не благодари!
Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (7)

•  У Дніпрі на автостанції на лівому березі планують збудувати зал очікування з торговельними приміщеннями (7)

•  У 6 закладах Дніпропетровщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (5)

•  Утворюється метровий шар піни: у Дніпрі в озеро Куряче з колектора виливаються відходи (5)

•  У Дніпро повертається стародавня мумія! (5)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн горожанам на восстановление жилья, пострадавшего от ракетных обстрелов, выплатил Днепр в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте