Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 28 июня 2024
22:40

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепровском Доме искусств открыли новую выставку и приглашают на Праздник весны!

|«« «« »» »»|

Красиво и торжественно весну в Доме искусств (ул. Философская, 23) можно будет встретить сегодня, 7 марта.

Вчера в Доме искусств состоялось открытие персональной выставки народного мастера вышивки Виктории Деревянко.

Об этой экспозиции и мастере в Доме искусств рассказали:

«СТРІЧКОВІ ВІЗЕРУНКИ»

Вишивка шовковими стрічками - ефектний і оригінальний вид рукоділля, що набув популярності у другій половині XIX століття. Такою вишивкою прикрашали не лише одяг та капелюшки, а і ковдри, подушки, парасольки, абажури і так далі. В наш час вишивка шовковими стрічками почала відроджуватися, інтерес до неї не згасає. Зараз цю техніку вишивання застосовують для створення оригінальних об'ємних картин, які є декоративною прикрасою оселі.

Виставка «Стрічкові візерунки» дніпрянки Вікторії Дерев’янко створює весняний настрій, коли природа оживає і квітне. Майстриня свої картини любить дарувати друзям і ця її експозиція – своєрідний дарунок всім, хто сприймає красу буття, попри випробування часу, оптимістично та з вірою у мирний день».

Посетил открытие выставки Валерий Тютюнник, который поделился следующими впечатлениями:

«Під час війни мистецтво стає не тільки потужною зброєю у боротьбі за людські душі, а й чудодійними ліками розтірзаних горем українських сердець.

Відчуйте самі і насолодіться справжніми шедеврами з персональної виставки Вікторії Деревянко - Великої і Світлоі Людини, відкритоі сьогодня, 6 березня у «Дніпровському Будинку мистецтв».

У вільний від правозахисної діяльності час, пані Вікторія творить неперевершені вироби мистецтва з техніки Стрічкового Візерунку. Доречі, всі картини пані Вікторія завжди дарує своїм друзям».

Видео с открытия выставки можно посмотреть здесь:

А сегодня в Доме искусств ждут всех желающих на праздник встречи весны:

«Шановні друзі!

З настанням березня до нас приходить довгоочікувана весна, якій просто неможливо не радіти. Ми зустрічаємо її з надією на МИР та з теплом у серці.

ЗАПРОШУЄМО: 7 березня о 15:00 до Дніпровського Будинку мистецтв, де можна буде більше дізнатись про те як наші пращури весну зустрічали.

Новий календарний рік у давнину розпочинався не 1-го січня, а навесні. Як вважають культурологи, відбувалось це на Явдохи (1 березня за старим стилем). Пращури надавали зустрічі весни набагато більшого значення, ніж ми сьогодні. У той час, коли зима символізувала смерть, сон, ніч, весна була символом пробудження, світла і життя. Ще з язичницьких часів перші дні Весни були справжнім святом: дорослі, жінки та дівчата разом з дітьми виходили до схід сонця на високий пагорб або вилазили на дерева, ставали на краю села чи на воротах і голосно кликали її. На зміну зими приходить чарівна Красуня-весна. Тож недаремно саме в березні вітають жінок, бо вони увібрали в себе всі гарні, добрі риси Весни.

А в середні віки перші дні березня вважалися Яриловими, часом слов’янського бога родючості Ярила. Селяни поважали бога родючості, тож починали ремонтувати і приводити в порядок інструменти, котрі знадобляться скоро в роботі.

В березні відзначали три весняних свята. Які саме і як їх святкували розповімо на нашому святі. Наш народ зустрічав весну з особливим настроєм, радісно із піснями та танцями, і цю краплинку настрою ми хочемо вам подарувати.

ДРУЗІ! ЩИРО ЗАПРОШУЄМО!

ШАНУЙМО І ВІДРОДЖУЄМО УКРАЇНСЬКІ ТРАДИЦІЇ!».

Фото – Валерий Тютюнник и Дом искусств.  

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (18)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (14)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (13)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (10)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (7)

•  За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів: на Дніпропетровщині судитимуть колишнього обласного воєнкома (7)

•  Буде потрібно набратися сміливості та констатувати смерть - комерційний директор «Дніпра-1» Вʼячеслав Фрідман (6)

•  Заборгували майже 1 млн грн: де у Дніпрі наступного тижня відключатимуть воду (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Днепра на 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте