Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 20 апреля 2024
00:36

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Литературный музей Днепра приглашает на новую выставку

Литературный музей Днепра приглашает на новую выставку

В музее «Литературное Приднепровье» (пр. Яворницкого, 64) создана новая экспозиция «Вийшов півник погуляти, по стежині біля хати».

Эта выставка – первая часть большого литературно-художественного проекта, который посвящен истории детских книг нашего региона периода Независимости Украины.

На выставке представлен большой выбор детских книг, которые были написаны нашими земляками.

Подробней об этом в Литмузее рассказали следующее:

«У музеї «Літературне Придніпров’я» створена нова виставка «Вийшов півник погуляти, по стежині біля хати» – перша частина літературно-мистецького проєкту-https://www.facebook.com/litmuseumdniproдиптиху, присвяченого дитячій книзі Придніпров’я доби Незалежності.

Вашій увазі представлено твори для дітей рідною мовою, створені в Дніпрі, та мистецькі твори Людмили Тафійчук і Ольги Родкіної.

На виставці представлено книги письменників і письменниць Придніпров’я: Івана Сокульського, Григорія Бідняка, Людмили Левченко, Ірини Прокопенко, Анатолія Кравченко-Русова, Ганни Шепітько, Миколи Цибенка, Олесі Омельченко, Зінаїди Грієвої, Анатолія Загрудного (назва виставки – рядки його поезії).

У центрі експозиції три антології дитячої літератури Придніпров’я: «Котигорошкове поле», «Веселки ріднокраю», «Сяєво жар-птиці».

Епіграфом до виставки стали чудові мистецькі твори відомої художниці та ілюстраторки Людмили Тафійчук.

Інсталяція «Селянське подвір’я» Ольги Родкіної створює неперевершений казковий простір, де розгортаються сюжети придніпровських авторів: от «на подвір’ї півнів двійко кожен день здіймають бійку за зернину, за горох», а десь «мчиться коник по траві, в нього очі голубі» (з віршів Людмили Левченко). В авторській концепції народної майстрині представлено деталізований казковий сюжет із самобутніми персонажами: норовливі півники, горді коники, витончені молодиці та юнак і кізоньки-панянки. Кожна іграшка виконана в авторській техніці ляльки-мотанки. Ця велика інсталяція буде цікава як дітям, так і дорослим.

Повертаючись до основних експонатів – дитячих книг – зауважимо, що вони різні за форматами та обсягами. Деякі з них мало чим відрізняються від тих книжок-метеликів, що друкували ще наприкінці ХІХ ст. – на початку ХХ ст. на Придніпров’ї: тоненькі та маленькі, але змістовні, сповнені любов’ю до українського слова.

Інші демонструють тенденції оформлення книг кінця 1990-х – початку 2000-х рр.: яскраві, великі за форматами; в них текст разом із ілюстрацією створюють цілісну картину казкового світу. В художньому оформлені окремих книг вловлюємо авангардні ноти. Багато історій викладено в поетичній формі, яку легко сприймають юні читачі.

Музей «Літературне Придніпров’я» готує до відкриття другу частину виставки-диптиху, яка присвячена дитячій книзі. Зберігаємо інтригу про зміст, тому стежте за анонсами, бо це буде сповнена тепла та світла експозиція, яка принесе нам подих Весни!

Експозиції працюють у вівторок, середу, п’ятницю, суботу та неділю з 10:00 до 16:00; понеділок та четвер – вихідні. Запрошуємо!».








Gorod.dp.ua на Facebook.


Гость  (13.02.23 11:07): Тут непатриот еще не сиранул?Это временно. Верните ему завгара! А лучче Андропова с Черненко! Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  У Дніпрі на автостанції на лівому березі планують збудувати зал очікування з торговельними приміщеннями (7)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (7)

•  У 6 закладах Дніпропетровщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (5)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (5)

•  Утворюється метровий шар піни: у Дніпрі в озеро Куряче з колектора виливаються відходи (5)

•  У Дніпро повертається стародавня мумія! (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
новых региональных полигонов бытовых отходов будут построены в регионе к 2027 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте