Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 30 июня 2024
06:49

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре создали новый музей трофеев Большой войны

|«« «« »» »»|

Необычная и впечатляющая экспозиция собрана в Координационном штабе волонтеров Днепра.

Координационный штаб волонтеров Днепра с первых дней Большой войны объединил множество людей, самоотверженно работающих ради нашей общей Победы. Ежедневно сотни его волонтеров собирают, сортируют, доставляют на передовую и в обстреливаемые рашистами города все самое необходимое. А также – изготавливают то, что нужно нашим защитникам. Окопные свечки, маскировочные сетки, химические грелки и так далее.

Сюда же с первых дней войны привозят и приносят многое, что отражает ход нашего противостояния агрессору. Военные трофеи, обломки снарядов и ракет, амуницию и сухпайки «второй армии мира», фотографии, рисунки о войне и многое другое.

Также здесь работает талантливый художник Сергей Котов, в рисунках которого запечатлена работа Координационного штаба и ход Большой войны.

Все упомянутое вместе стало основой необычного мини-музея, который без лишней помпы был создан при Координационном штабе волонтеров Днепра. Его организаторы обещают, что вскоре эту экспозицию смогут посетить жители и гости нашего города.

А пока с этими экспонатами ознакомилась группа днепровских экскурсоводов. Одна из них, Леся Логашова, была поражена увиденным и рассказала об этом следующее:

«24 лютого, фактично відразу, як стало зрозуміло, що розпочалось повномасштабне вторгнення на територію нашої країни, у Дніпрі створили Координаційний штаб волонтерів Дніпра.

До нього одразу долучилися сотні людей. Це були люди різноманітних професій. Серед них: приватні підприємці, шевці, баристи, психологи і навіть художники. Як розповідали самі волонтери: «Іноді пакуєш із кимось речі та навіть не знаєш, хто тут поряд.»

Штаб об’єднав зусилля не тільки волонтерів Дніпра, а також вони співпрацюють з координаційними штабами інших регіонів країни та налагоджують міжнародні зв’язки.

З 24 лютого було відкрито багато додаткових пунктів координаційного штабу волонтерів, де проходить збір необхідних речей для військових та біженців. Також не забули про братів наших менших – котиків, песиків, а також корівок, коней та інших. Для них було створено окремий відділ, який займається тільки потребами тварин.

До речі, напрямків допомоги у Штабу дуже багато. Вони щодня працюють на різних локаціях, від шелтерів до складів, допомагають переселенцям та військовим.

А ще у штабі планують відкрити виставку. Відверто кажучи, вона (виставка) вже існує. І екскурсоводи Дніпра сьогодні туди завітали.

Розповіді про виготовлення плитоносок та окопних свічок, інноваційні технології в наших воєнних реаліях (сухий душ та портативна грілка), вразили всіх.

Трофеї: російська форма, каски, рації, документи. А також залишки касетних снарядів, збитий беспілотнік та багато чого ще.

Незабаром все це об’єднають в однієй залі і екскурсоводи Дніпра обов’язково запросять всіх бажаючих відвідати це незвичайне місце у Дніпрі.

Дякую Карену Агаджаняну за дуже зворушливу розповідь! Чекайте мешканців Дніпра у гості!».

Фото Леси Логашовой и Инны Спиридоненковой.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (37)

•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (21)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (12)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  Заборгували майже 1 млн грн: де у Дніпрі наступного тижня відключатимуть воду (11)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (10)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (8)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  За розтрату 17 млн грн державного майна засуджено екскерівника інституту трубної промисловості у Дніпрі (8)

•  У Дніпрі на Сонячній Набережній почали демонтувати великий логотип на 10-поверхівці (7)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
лет отелю «Астория»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте