Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 16 мая 2024
10:45

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Днепрянам рассказали, как правильно и эффективно экономить электроэнергию

Днепрянам рассказали, как правильно и эффективно экономить электроэнергию

Стабильная жизнь в городе возможна, только если мы сообща сможем снизить расход электроэнергии.

Рашисты продолжают уничтожать и повреждать объекты критической инфраструктуры по всей стране. В том числе, и те объекты, которые обеспечивают Украину и Днепр электроэнергией.

Сегодня утром враг нанес удар по одному такому крупному объекту в Днепре. В связи с этим глава Днепропетровской ОВА Валентин Резниченко призвал всех к экономному расходованию электроэнергии.

Как можно снизить расход электроэнергии дома и во дворе, рекомендует эксперт в данных вопросах Дмитрий Литвиненко:

«Актуально. Атаки ворога на нашу Енергетичну систему. Написав швидкі поради.

Найбільше ми можемо економити не в квартирі, а в місцях спільного використання.

1. Встановлюємо в коридорах, тамбурах, на сходових клітках не тільки LED освітлення, але обов'язково датчики руху. Щоб світло включалось тільки тоді, коли хтось заходить.

2. Дуже багато енергії споживають ліфти. Якщо я живу на 3 поверсі, може, краще пішки ходити. Тоді, якщо світло пропаде, в ліфті тим більше не застрянеш. Ну і вниз точно краще сходами.

3. Прибудинкова територія – світло бажано теж на датчики руху ставити.

Квартира

1. Гаряча вода від бойлера. Бойлер - це дуже дуже багато енергії, ще й пікових годин. Ми всі зранку ходимо в душ. Тож, може, вода буде не настільки гарячою? Ну і, звісно, набрати гарячу ванну погана ідея – ідемо в душ. А краще ще й разом з чоловіком – дружиною.

2. Взагалі є проблема пікового нвантаження. Ранковий пік – 8.00-11.00, вечірній – 20.00-22.00) і напів-піки (7.00-8.00; 11.00-20.00; 22.00-23.00). Старайтесь обмежити споживання електрики в той час. Наприклад, не прати. Або не включати обігрівачі.

3. Прання – в сучасних машинках 30 градусів цілком достатньо, аби відпрати важкі плями. Різниця споживання електроенергії на підігрвів води до 30 або ж 60 - колосальна.

4. Електроприбори не мають бути увімкнуті в розетки. Сліп-режим - то споживання електрики. Вимикаємо з розетки пристрої.

5. Прибори електроопалення. Це дуже-дуже неначасі. Вони споживають величезні об'єми енергії. Ще й люди намагаються за мінімальну ціну купити. І ефективність таких пристроїв низька.

6. 17 градусів в квартирі - це ок. Не треба електроприбором до 23 доганяти. Бо спалите систему.

7. Холодильник – обов'язково розморожуємо. Якщо цього не робити, споживання електрики зростає дуже сильно. Намагаємося не забивати максимально холодильники. В Європі, до речі, не прийнято ковбасу та сир кілограмами брати. Нарізочка. І в холодильнику немає суперзапасів, які постійно охолоджувати треба.

8. Відключаємо зарядки телефонів та ноутів з розеток, як зарядимо повністю.

9. Не треба догріватися нині кондиціонером. Він теж споживає багато енергії.

10. Клас енергоспоживання це важливо. Різниця у холодильників С та А+ величезна.

11. Пилосос – це багато багато енергії. Може, по-старому - віничком?

12. Пам'ятаємо, що головне для електромережі - стабільність. Якщо ми різко відмовимося від всього електричного, - буде теж руйнування системи. Задача все робити дуже плавно.

13. Ну і звісно кип'ятимо води на стакан чаю, а не півтора літра на всяк випадок. Розумне споживання включаємо в голові».




Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн горожанам на восстановление жилья, пострадавшего от ракетных обстрелов, выплатил Днепр в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте