Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 28 октября 2024
08:24

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

День художника в Доме искусств отметили под девизом «Творцы Днепра – против войны!»

День художника в Доме искусств отметили под девизом «Творцы Днепра – против войны!»

Вчера в Украине отмечали День художника. К этой дате в Днепровском Доме искусств открыли новую выставку и презентовали новую книгу.

Несмотря на войну и подлые атаки рашистов, наш город живет и стремится радовать горожан культурными акциями и праздниками.

Одно из таких ярких мероприятий прошло в Днепровском Доме искусств. Здесь открыли яркую выставку картин, на которой представлены более 120 работ 68 авторов из разных городов Украины. А также – презентовали новую книгу.

Подробней об этом сообщила арт-директор Днепровского Дома искусств Валентина Слобода:

«Професійне свято художників - це завжди привід сказати цим лицарям пензлчя і мастехіну слова пошани і подяки, що ми і зробили у нашому Будинку мистецтв.

За традицією як і щороку запросили наших друзів художників. Цьогоріч - були запрошені учасники мистецького проекту "Поєднані Дніпром", наймасштабнішого проекту за останній рік. Після експонування у великій виставковій залі нашого Будинку мистецтв, понад 120 творчих робіт 68 авторів із 14 міст України: Києва, Харкова, Сум, Полтави, Львова, Запоріжжя, Одеси, Бердянська, Кам’янського, Кропивницького, Нікополя, Луцька, Коломиї та Дніпра, а також з Німеччини та Ізраїлю переїхали до Запоріжжя.

Виставка у Запоріжжі тривала з 21 січня і закрилась прямо перел агресивним нападом загарбників-росіян. Тож всі твори запорізькі художники щоб зберегти запакували та заховали у сховище. Минулого тижня картини ми змогли накінець привезти у Дніпро. Символічно, що це відбулось перед Днем художника України.

Тож запросили усіх учасників виставки на зустріч, де вітали художнииків з їх професійним святом. Подяки вручили тим, хто майже 10 років з нами активно співпрацює. Учасники отримали дипломи та каталоги виставки. Святкову атмосферу творили молоді професійні вокалісти Сергій Лоза та Олександр Якимець. Привітали винуватців свята начальник управління культури Євген Хорошилов і голова художньої ради Дніпра Григорій Гельфер. А також презентували книгу "МИтці Дніпра проти війни".

Дорогі наші художники! Ми вас шануємо! Ми вам дякуємо за вміння подарувати рукотворну красу та залучити людей до прекрасного і високого. З ДНЕМ ХУДОЖНИКА УКРАЇНИ!».

Фото Владимира Ожуга со страницы Валентины Слободы.











Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет дворцу культуры «Шинник»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте