Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
13:01

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

В Україні на рік відстрочили військовий облік жінок

В Україні на рік відстрочили військовий облік жінок
Ганна Маляр, заступниця міністра оборони (Фото:Міністерство оборони України)

Заступник міністра оборони Ганна Маляр зазначила, що жодних заборон на виїзд жінкам за кордон із 1 жовтня - немає.

Міністр оборони України Олексій Резніков у вівторок, 6 вересня, підписав наказ про відстрочення термінів взяття жінок на військовий облік. Про це повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр, пише Корреспондент.net.

За її словами, жодних заборон на виїзд жінкам за кордон із 1 жовтня - немає.

Маляр також зазначила, що на рівні профільного комітету Верховної Ради доопрацьовується проект Закону Про внесення змін до статті 1 Закону України Про військовий обов'язок та військову службу.

Пропозиції, які передбачають, що взяття на військовий облік жінок має виключно добровільний характер, Міноборони раніше направило до комітету.

"Паралельно Міноборони, у межах повноважень, підготувало наказ, яким вкотре відстрочило терміни взяття жінок відповідних професій/спеціальностей на військовий облік ще на рік - до 1 жовтня 2023 року. Наказ учора, 6 вересня, підписав міністр оборони Олексій Резніков", - заявила Маляр.

За її словами, цей наказ не змінює норм чинного законодавства, але він дозволить комітету, а потім і парламенту загалом доопрацювати та внести зміни до законодавства, щоб урегулювати це питання.

"Після ухвалення відповідних змін до законодавства про виключно добровільне взяття на військовий облік жінок, необхідності знову і знову відкладати терміни наказами Міноборони більше не буде", - зазначила заступник міністра оборони.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Спасибо Зе!  (10.09.22 23:45): "чтобы сделать человеку хорошо, достаточно сделать плохо, а потом вернуть так, как было ранее". И так во всем. Жаль только цена высокая у этих экспериментов Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті