Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
13:53

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі знизилися ціни на квартири

У Дніпрі знизилися ціни на квартири

Із початком повномасштабного вторгнення квартири у Дніпрі подешевшали в середньому на 40%. Як розповів експерт із нерухомості Вячеслав Козаченко, попит на придбання квартир у місті після 24 лютого знизився.

Фахівець каже, подекуди ціни зменшились вдвічі і навіть втричі.

"Багато власників вважає, що приїхало багато людей із інших областей і вони бажають купити тут нерухомість. Але це не відповідає дійсності, тому що з тих, хто сюди приїхав, дуже малий відсоток має можливість придбати нерухомість", — говорить Вячеслав Козаченко.

У новобудові чи з ремонтом

За його словами, до лютого середня ціна квадратного метра не у новобудові в центрі міста складала близько 1000 – 1200 доларів. Наразі ціна зменшилась до 800-900 доларів. Квадратний метр в новобудові коштував 1500 — 2000 доларів, наразі вартість таких квартир зменшилась на 40-50 відсотків.

Крім того, Вячеслав Козаченко додає, що через здорожчання будівельних матеріалів, вартість ремонту в новобудові буде вищою мінімум на 20%.

"Тому краще придбати квартиру вже із ремонтом, який зробили нещодавно, ніж купувати без ремонту і робити його з нуля", — радить він.
Головна спеціалістка відділу захисту інтересів територіальної громади міста Марина Риженко каже, аби уникнути шахрайства при купівлі нерухомого майна, треба в першу чергу перевірити право власності.

Як уникнути шахрайства

Для цього слід звернутися до Державної реєстраційної служби. Якщо мова йде про земельну ділянку, слід взяти витяг із Держгеокадастру України. Також слід дізнатися, чи збігаються дані в технічному паспорті нерухомості із витягом щодо правовласності на майно. На самому технічному паспорті пересвідчитися у відсутності штампів або відміток, які можуть позначати певні недоліки об'єкта.

Для новобудови обов'язково має бути документ про введення в експлуатацію. Також фахівчиня радить перевірити, чи прописані у квартирі люди, бо виписувати їх доведеться через суд.

"Не потрібно набувати права власності з прописаними особами та з малолітніми в тому числі. Це будуть в будь-якому разі судові спори", — каже вона.
Для оформлення всіх документів та отримання витягів із реєстрів можна звертатися як до державних реєстраторів, так і до приватних нотаріусів.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


гость  (29.08.22 23:08): бред. Відповісти | З цитатою
brut  (25.08.22 20:52): Язык без костей. Как была цена за квартиру 2-ки без ремонта 40 тыс. $ так и осталася. И не как не уменьшилась до 15 тыс.$. Этот Козаченко наверное сам себе режисёр. Аристович нервно покуревает Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
elitbuilding  (24.08.22 23:54): Написать чушь ради пиара это классно, но перед тем как писать, нужно делать анализ рынка. После таких вот "специалистов" что пальцем в небо тыкают, люди и не понимают реалий.
Рынок новостроев без ремонта
Рынок новостроев с ремонтом
Вторичный рынок
Дома
Земля
Коммерция...
В каждом сегменте своя ситуация!!!
Публикация ни о чем
Как можно доверять такому специалисту свою недвижимость или покупку???
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
а?  (24.08.22 14:40): квадратный метр в новостройке стоит меньше стоимости в старом доме? дядя, ты хоть сам понял чё написал? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Каннабисс  (24.08.22 14:12): Хорошая конопля Відповісти | З цитатою
777  (24.08.22 12:27): какая чушь Відповісти | З цитатою
Риелтор  (24.08.22 12:19): Будет даражать. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті