Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
17:16

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

СБУ затримала псевдожурналіста російських ЗМІ на підготовці замовних статей та передачі даних про обороноздатність України

СБУ затримала псевдожурналіста російських ЗМІ на підготовці замовних статей та передачі даних про обороноздатність України

Кіберфахівцями СБУ викрито громадянина України, який, прикриваючись посвідченням журналіста, за гроші російських ЗМІ здійснював підготовку статей з дискредитації дій української влади, виправдання та підтримки збройної агресії РФ.

Встановлено, що ще на початку 2014 року, колаборант, маючи досвід журналістської діяльності, цілеспрямовано завдавав шкоди інформаційній безпеці України, розміщуючи на підконтрольних йому ресурсах у соціальних мережах і месенджерах статті та пости, що містили критику української влади та антиукраїнську пропаганду.

З початку війни псевдожурналіст активізував свою діяльність, та, крім замовних статей щодо виправдання збройної агресії, передавав дані щодо обороноздатності міст України, у першу чергу Києва та Дніпра. Інформація переважно стосувалась переміщення та місць розташування підрозділів і техніки Збройних сил України, а також систем протиповітряної оборони.

Наразі особу затримано на підставі ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 та ч. 2 ст. 437 КК України. Підозрюваному судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті