Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
14:18

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі на правобережжі завершили реконструкцію високовольтних ліній

У Дніпрі на правобережжі завершили реконструкцію високовольтних ліній
Вперше в області встановили надсучасні 30-метрові опори БГС.

ДТЕК Дніпровські електромережі завершив масштабну реконструкцію двох потужних ліній напругою 150 кВ між підстанціями «Вузлова» та Придніпровською ТЕС. Після їх введення в роботу більш надійне електропостачання отримали жителі проспекту Гагаріна, району Підстанції, житломасивів Сокіл, Тополя та Нагорної частини міста.

Повітряні лінії у цьому районі були збудовані у 1955-му році. Вони забезпечують електропостачання понад 600 трансформаторних підстанцій 6-10 кВ. Серед кінцевих споживачів: обласна дитяча лікарня, великі гіпермаркети, освітні та дошкільні заклади, побутові та промислові клієнти. Реконструкція лінії дозволить попередити масштабні відключення світла для понад ста тисяч домоволодінь Дніпра та зробити електропостачання надійним та якісним. Роботи з реконструкції тривали з початку 2021-го року – одночасно на правому та лівому березі Дніпра. Наразі вони повністю завершені.

Тут замінили понад 16 км ліній та встановили абсолютно нові для Дніпропетровщині 30-метрові сучасні електроопори – багатогранні стійки (БГС). Вони займають менше місця, більш естетичні за звичайні металеві та не мають металевої сітки в конструкції, тому будуть нецікавими для шукачів металу. Фахівці встановили 7 таких споруд-велетнів та ще 11 звичайних оцинкованих електроопор.

Реконструкцію провели за європейськими технологіями. Зокрема, вперше випробували новий для Дніпропетровщини тип проводу AERO-Z, який є більш стійким до перепадів температур та морозів. Він має спеціальну конфігурацію, яка унеможливлює налипання на нього снігу та утворення наледі, що найчастіше приводить до аварій та обривів дротів на лініях.

Цього року ДТЕК на реконструкцію високовольтних повітряних ліній у Дніпрі між підстанціями «Вузлова» та Придніпровською ТЕС направили 43 млн грн. Ці лінії, напругою 150 кВ, є системоутворювальними у загальній структурі живлення міста та забезпечать надіним електропостачанням Нагірну частину міста, Сокіл, Тополі та Підстанцію. Загалом – понад 106 тисяч клієнтів.


Gorod.dp.ua на Facebook.


4321  (23.11.21 09:46): Хорошо покрашено! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті