Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 28 октября 2024
15:14

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Днепровский Дом искусств приглашает на новую выставку

|«« «« »» »»|

На ней можно полюбоваться на шедевры гончарного искусства.

Не один год Дом искусств проводил выставку «Помним свои корни», которая для всех мастеров народного творчества, объединенных Домом искусств, являлась своеобразным творческим отчетом за год.

К сожалению, ограничения красной зоны карантина наложили отпечаток на формат этой выставки, но не отменили ее. Выставка открыта, но проходит в дистанционном формате.

В Доме искусств будут поэтапно представлять героев этой экспозиции и их шедевры. И начать решили с гончарного искусства.

Вот что об этом рассказала арт-директор Дома искусств Валентина Слобода:

«Дніпровський Будинок мистецтв відкриває онлайн виставку декоративно-прикладного мистецтва «Пам’ятаємо своє коріння».

Ця виставка – своєрідний творчий звіт членів об’єднання майстрів народного мистецтва Будинку мистецтв, наших друзів та колег із інших областей шанувальникам традиційної української культури. Значний потенціал нашого об’єднання свідчить про відданість майстрів обраній місії зберегти, відновити та показати людям унікальність та багатогранність українського декоративно-прикладного мистецтва.

Відвідувачі наших сторінок в соціальних мережах від сьогодні і до 19 грудня зможуть помилуватися виробами народних майстрів, подякувати їм за копітку, самовіддану працю і, навіть, придбати експоновані твори.

Як відомо, народне мистецтво є формою суспільної свідомості, що відображає дійсність у художніх образах. Воно дає нам істину у формі краси і таким чином слугує пізнанню всього світу, гармонійному розвитку і духовному збагаченню особистості, допомагаючи творити і примножувати прекрасне в житті. Серед загроз втрати нашої ідентичності - процеси глобалізації, змішування цінностей, агресивна бездуховність.

Наша виставка допомагає рятувати національну культуру, представляючи зразки ремесел, які виражають спадкоємність, самобутність й культурну різноманітність, характерну для України.

ТОЖ ПАМ’ЯТАЙМО СВОЄ КОРІННЯ!

Запрошуємо розпочати знайомство з нашою онлайн виставкою із творів кераміки. Керамічні вироби – найдавніші артефакти, що знаходять археологи і які дозволяють нам побачити в музеях твори наших пращурів. Через багаті поклади глини на території України гончарство відоме ще з часів неоліту (VII – V тисячоліття до н. е.). Цей вид рукомисла був дуже широко розвинений. В народі говорили: «Не святі горшки ліплять», бо практично у кожному великому селі були свої гончарі.

На нашій виставці представляємо роботи члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України ВІКТОРА ЧУМАКА, твори якого є зразками сучасної народної кераміки».

Продолжение выставки – следует!

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн горожанам на восстановление жилья, пострадавшего от ракетных обстрелов, выплатил Днепр в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте