Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 26 апреля 2024
00:36

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Донорські яйцеклітини: як стати донором?

Донорські яйцеклітини: як стати донором?

Технологія екстракорпорального запліднення з використанням яйцеклітин донора стає все більш поширеною практикою у всьому світі та відкриває можливості, які раніше вважалися науковою фантастикою.

Донорство яйцеклітин є одним із найбільш ефективних сучасних методів допомоги при жіночому безплідді. Передчасне виснаження яєчників, стан менопаузи, низька якість яйцеклітин, відсутність яєчників, наявність спадкових захворювань, попередні невдачі при екстракорпоральному заплідненні - все це може стати причиною для залучення у процес ЕКЗ донорського біоматеріалу.

Процес виглядає наступним чином: здорову яйцеклітину донора запліднюють спермою чоловіка пацієнтки (спермою донора при потребі), а отримані ембріони переносять у її матку. Тому, якщо стан здоров'я жінки дозволяє самостійно виносити та народити дитину, шанс на успіх ЕКЗ з матеріалом донора доволі високий.

Хто може стати донором?

Стати донорами яйцеклітин можуть молоді жінки приємної зовнішності, з хорошим репродуктивним потенціалом та відмінним здоров'ям.

Основні вимоги до кандидатів:

  • вік від 19 до 30 років;

  • зріст не менше 160 см;

  • наявність рідної здорової дитини;

  • відсутність спадкових захворювань;

  • без шкідливих звичок;

  • міцне здоров’я;

  • відсутність протипоказань до донорства;

  • відсутність лактації впродовж останніх 3-х циклів.

У центрі сурогатного материнства “Артеміда” перед програмою донації жінка проходить ретельне обстеження. Аналізи допомагають виключити протипоказання і визначити готовність організму до програми. Донор не несе ніяких матеріальних витрат, бо всі процедури безкоштовні. Іногороднім також компенсують витрати на проїзд.

Донорство яйцеклітин в Україні

Україна є однією з небагатьох країн, де на законодавчому рівні дозволена донація яйцеклітин.

Донорство яйцеклітин в Україні є анонімним, тому пацієнт та донор не можуть отримати персоніфікованої інформації один про одного. Імена, прізвища, місця проживання - все це залишається таємницею. Подружжя обирає донора за спеціальним каталогом, який містить світлину жінки, інформацію про вік, вагу, зріст, колір волосся та очей, національність, расу, групу крові і резус-фактор, освіту, наявність сім’ї та дітей, стан здоров'я, уподобання та захоплення.

Чому стільки деталей? Річ у тім, що обравши донора за етнічними та антропометричним критеріями, подружжя пацієнтів може бути впевненим у тому, що дитина буде максимально схожою на них обох.

Який гонорар отримує донор? Розміри виплат залежать від того, скільки ооцитів і якої якості вдалося отримати після стимуляції овуляції. Центр “Артеміда” платить своїм донорам за участь у програмі 30 000 - 35 000 грн. Заповнити заявку та стати донором можна на офіційному сайті https://artiida.ua/ центру Артеміда.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворов мноковартирных домов запланировали отремонтировать в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте