Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
12:36

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

В сквере Прибрежный прижилась пернатая семья

В сквере Прибрежный прижилась пернатая семья

В этой зоне отдыха на Победе-1 создали семью и выращивают птенцов «водяные курочки» - лыски.

Вообще эти маленькие черные уточки водятся во многих районах города на берегах Днепра, Самары, Орели и других водоемов. Горожане их замечают на жилмассиве Победа, в карьерах на Красном Камне, в районе улицы Журналистов и в других, не очень шумных и оживленных местах.

Теперь семья лысок и птенцами стала живым украшением сквера Прибрежный.

Вот что об этом сообщили в Департаменте парков и рекреации Днепровского горсовета:

«У сквері Прибережному на мілководді нещодавно створили сім'ю та вирощують пташенят цікаві птахи — чорні качки з білим дзьобом. Це — лиска, або водяна курка.

Лиска відрізняється від інших видів качок: в неї червоні очі, короткий хвостик, а на лапках немає справжніх перетинок, але кожен палець має лопаті по краях, які допомагають плавати у воді.

Загалом водяна курка живе на територіях Євразії, але її можна зустріти в Африці, куди вона прилітає на зимівлю, а також в Індонезії, Австралії та Новій Зеландії.

Тривалість життя лисок в природі до 18 років. Вони живуть невеликими зграями, але всередині групи утворюють постійні пари, де селезень і качка спільно захищаються та шукають їжу.

Лиски прекрасно плавають та відмінно пірнають, добуваючи їжу під водою. Літають гірше — при небезпеці, коли не можна втекти від хижака по воді. Або під час міграції в теплі країни.

Лиска вміє глибоко пірнати: висмикує дзьобом водорості або іншу їжу, та виринає з нею на поверхню. Основна їжа — ряска, річкові водорості, молюски, мальки та водні комахи.

В березні у чорних качок починається шлюбний період: вони швидко плавають, збивають воду крилами й кружляють навколо одна одної, видаючи гучні звуки, схожі на “тьек-тьяк”. Коли утворюється пара, селезень і качка чистять дзьобом пір’я один одному, разом захищають свою територію від чужинців та діляться їжею.

Лиски добре почуваються поруч з житлом людини, якщо їх не турбують. Але гніздяться подалі від людей. Лиска рідко виходить на сушу і навіть гніздиться на мілководді, у заростях недалеко від берега. У будівництві гнізда та у висиджуванні потомства беруть участь обидва партнери.

Каченята вилуплюються через 22 дня: вони з’являються вже зрячими, покритими густим пухом, мають великий дзьоб і міцні лапи. Вже на наступний день після народження вони самі виходять з гнізда й плавають разом з батьками.

У перші два тижні пташенята залежать від дорослих, які годують їх комахами, мальками, равликами й водоростями. А через два місяці вони повністю оперяються, збираються в групи та починають літати».

Специалисты просят горожан не пугать это семейство и не кормить уточек хлебом, который вреден для них.





Gorod.dp.ua на Facebook.


Саша  (14.07.21 20:32): А на праздник станут кому то украшением стола Відповісти | З цитатою
ага  (14.07.21 12:41): Мило! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті