Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 06 октября 2024
18:04

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Возросла заболеваемость кишечными инфекциями

Возросла заболеваемость кишечными инфекциями
emc.maricopa.edu
У Дніпродзержинську реєструється значне зростання захворюваності населення на кишкові інфекції: в останній місяць до лікарень щотижнево звертаються 25-30 хворих на гострі кишкові захворювання. Про це повідомила Дніпродзержинська міськСЕС.

Переважно хворіють діти віком до двох років, у дорослих реєструються випадки сальмонельозу та дизентерії.

Значно збільшилася у червні-липні кількість хворих на харчові токсоінфекції, збудниками яких є гемолітичні стафілококи. Захворювання у більшості випадків спровоковані вживанням овоче-м'ясних салатів з використанням майонезу, а також кондитерських виробів.

Лабораторні дослідження низки молочних виробів виявляють відхилення від ДСТу з бактеріологічного показника до 5%, при цьому бактеріологічна забрудненість солодких сирків сягає 12%.

Санепідслужбою у місті проводиться вибірковий моніторинг за вмістом нітратів в овочевих культурах, що реалізуються на ринках міста. Станом на липень досліджено 158 проб овочів (цибуля, редис, томати, морква, капуста, буряк). При цьому у 12% досліджених проб буряку та 3,4% проб ранньої капусти вміст нітратів та нітритів перевищував встановлену норму.

Довідка: У Дніпродзержинську в останні роки у структурі первинної захворюваності перше місце посідають хвороби органів дихання (30%), друге — хвороби систем кровообігу (9,7%), далі: хвороби сечостатевої системи (9,5%), травми, отруєння, інші наслідки дії зовнішніх чинників (6,1%).
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте