Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 08 июля 2024
23:13

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Екологические нарушения на Голубом озере

Екологические нарушения на Голубом озере
dndz.net.ua
27 липня Дніпродзержинська громадська екологічна організація (ДГЕО) «Голос природи» виступила з відкритою заявою про порушення природоохоронного законодавства на Голубому озері. Про це інформагентству «Придніпров’я» повідомив виконавчий директор ДГЕО «Голос природи» Євген Колишевський.

У заяві йдеться про занепокоєність ДГЕО грубими порушеннями санітарних та природоохоронних норм з боку підприємців, котрі створюють на Голубому озері торгівельні заклади та літні кафе.

23 липня активісти ДГЕО провели рейд, у ході якого виявили факти вирубки дерев та кущів, самовільне видалення рослинного покрову, спалення побутових відходів.

Зібрані матеріали про порушення природоохоронного законодавства будуть передані організацією «Голос природи» до Прокуратури Дніпропетровської області (дозволи на ведення підприємницької діяльності на прибережні території Голубого озера надає Петриківська райдержадміністрація).

«Кампанія з охорони Єлизаветівського котловану (Голубого озера) ведеться ДГЕО «Голос природи» вже 10 років, за ініціативою ДГЕО на озері проводяться щорічні акції з очищення від сміття, вживаються заходи адміністративного впливу до порушників природоохоронного законодавства, однак відсутність в останні роки ефективного державного контролю за станом об'єкту призводить до погіршення екологічного стану озера.

ДГЕО вимагає, щоб комерційна діяльність на прибережній території озера велася з дотриманням природоохоронних і санітарних норм», — заявив Євген Колишевський.

Довідка: Дніпродзержинська громадська екологічна організація „Голос Природи” створена у 1999 році. Напрямки діяльності: інформування населення про актуальні природоохоронні проблеми і шляхи їх вирішення, залучення громадськості до природоохоронної діяльності. Єлизаветівський котлован є водоймищем штучного походження, створеним на землях Петриківського району на початку 70-х років під час видобування ґрунтів для намивання території під будівництво лівобережного житлового масиву Дніпродзержинська. Щорічно влітку на котловані (місцева назва — Голубе озеро), відпочивають понад 3 тисячі мешканців області.
Gorod.dp.ua на Facebook.


SERG  (31.07.09 15:18): Выб лучше взяли за *** того кто там вход и вьезд сделали платный... Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (26)

•  Невдалий маневр через знеструмлення мережі: у Дніпрі зіткнулися трамваї №12 та №16 (17)

•  У Міненерго сподіваються, що ситуація з відключеннями світла покращиться у найближчі тижні (12)

•  Чому зникає зв’язок під час відключень світла? У Дніпрі мобільні оператори дали пояснення (9)

•  Дніпрянин придумав, як зробити безкоштовні акумулятори холоду, які «врятують» холодильник (7)

•  У Дніпрі на Яворницького зіштовхнулись Ford та BMW, машина пошкодила світлофор та ледь не збила перехожу (6)

•  Історія Дніпра: Де було відкрито перший критий басейн нашого міста (6)

•  На Дніпропетровщині до 15 років за ґратами засуджено правоохоронця, який «зливав» представнику фсб рф паролі для проходження блокпостів (6)

•  Інсульт «помолодшав» на 10-15 років: як мешканцям уникнути порушення мозкового кровообігу (6)

•  В Україні значно подорожчали генератори: що на це вплинуло (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
детские и спортивные площадки отремонтируют в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте