Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
16:03

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Бухгалтер начислял пособие по беременности вымышленным работницам

Бухгалтер начислял пособие по беременности вымышленным работницам
is-brand.pp.ua
Стан додержання законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування знаходиться під постійним контролем органів прокуратури області.

Прокуратурою Дніпропетровської області організовано та проведено перевірки додержання вимог законодавства при виплаті допомоги по вагітності та пологах жінкам – найманим працівникам.

Встановлено, що органами соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Дніпропетровської області протягом 2008-2009 року проведено нарахування та виплату допомог по вагітності та пологах у значних розмірах 29 жінкам зазначеної категорії.

З метою викриття незаконного витрачання коштів витребувано переліки осіб, яким здійснювалися ці виплати, з відокремленням тих, кому призначалися найбільші суми. Вивчено їх особові справи, з’ясовано питання додержання законодавства при їх працевлаштуванні, а саме: часу прийому на роботу, тривалості трудових відносин, повноти сплати підприємством страхових внесків, обґрунтованості встановлення максимального розміру заробітної плати та інше.

За наслідками зазначених перевірок порушено 3 кримінальні справи відносно посадових осіб підприємств, які, зловживаючи своїм службовим становищем, вносили завідомо неправдиві дані до звіту, підробляли заявки на фінансування витрат при народженні дитини, виплати допомоги по вагітності та пологах внаслідок чого незаконно отримували кошти від Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Так, наприклад, перевіркою проведеною прокуратурою Васильківського району встановлено, що головний бухгалтер одного з фермерських господарств району, зловживаючи службовим становищем, достовірно знаючи, що робітникам ФГ протягом 2002-2008 років підприємство не виплачувало допомоги з тимчасової втрати працездатності, вносив до відповідних звітів та заяв на відшкодування витрат за буцімто виплаченими допомогами завідомо неправдиві дані щодо кількості осіб та сум, по яких здійснено виплати. Після цього він надавав звіти до Васильківської міжрайонної виконавчої дирекції Дніпропетровського обласного відділення Фонду соцстрахування з тимчасової втрати працездатності, на підставі яких на рахунок ФГ було перераховано кошти у сумі 44261,31 грн., чим завдано державі шкоду на вказану шкоду.

За даним фактом прокурором Васильківського району проти головного бухгалтера зазначеного господарства порушено кримінальну справу за ознаками складу злочинів, передбачених ч.1 ст.366 (службове підроблення), ч.1 ст.364 КК України (зловживання службовим становищем). Наразі кримінальна справа знаходиться на розгляді у районному суді і тепер горе-службовцю загрожує покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Аналогічні кримінальні справи порушено прокурорами Жовтневого району м. Дніпропетровська та Межівського району області.

Gorod.dp.ua на Facebook.


anton  (25.07.09 12:43): Гостья (23.07.09 12:41)
Спалилась! В следующий раз будешЬ меньше выхитываться.
Відповісти | З цитатою
а  (23.07.09 15:56): 2 гостья: а "начинаеш" с "ь" в конце слова писать не пробовали? Відповісти | З цитатою
бух  (23.07.09 14:48): Бред какой то! типа 5 лет их никто не проверял! Соцстрах при виде в отчете расходов за счет фонда сразу приглашает на проверку! Відповісти | З цитатою
Marinko  (23.07.09 13:32): "над их полученном образовании" - просто удивительно, как наши люди умеют критиковать, не обращая внимания на собственную грамотность! Відповісти | З цитатою
Гостья  (23.07.09 12:41): "чим завдано державі шкоду на вказану шкоду", не могут писать журналисты без ошибок! Начинаеш задумываться над их полученном образовании... Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті