Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 29 июня 2024
07:58

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Поющий мэр сам покупает продукты

Поющий мэр сам покупает продукты
Мер міста Ярослав Корчевський: про екологічну ситуацію, одяг та приготування їжі.

Малинова, Виноградна та Щаслива

Нагальне питання міста – екологічна ситуація. Ви виступаєте з пропозицією надати Дніпродзержинську спеціальний статус. Якісь зрушення є?

Перший крок до отримання спеціального екологічного статусу міста - впровадження затверджених Верховною Радою трьох програм по покращенню його екології. Перша - робота з радіоактивними відходами на території колишнього Придніпровського хімзаводу, друга - забезпечення охорони цього об’єкту, третя - екологічні питання самого міста. Перші дві програми вже фінансуються з державного бюджету. На третю потрібно близько 97 млн., але зараз ми просимо хоча б половину цих коштів. Я думаю, ми зможемо подолати ці труднощі. Собі я поставив завдання - працювати на цій посаді до 2016 року, щоб впровадити програми по оздоровленню екології та покращенню життя дніпродзержинців.

Все ж таки, не дивлячись на болючі питання, городяни активно цікавляться культурною сферою міста. Ось нещодавно подали ініціативу назвати одну з вулиць на честь Леоніда Брежнєва. Ви це підтримуєте?

Сьогодні зростає зацікавленість особистістю Леоніда Брежнєва у світі. Для більшості мешканців міста – це наша гордість, і навіть зарубіжні гості цікавляться нашим відомим земляком. Думаю, потрібно перейменовувати вулиці на честь людей, які внесли свій значний вклад у розвиток міста. Брежнєв тут народився, за часів правління багато чого зробив для покращення життя. Інша справа, що в місті вже є пам’ятник Брежнєву. А згідно до діючого законодавства, ім’я якоїсь людини може носити лише одна споруда чи вулиця. Взагалі, а чому нема в Дніпродзержинську вулиці Малинової, Виноградної, Щасливої – це, на мою думку, теж непогані назви! (посміхається)

Міська рада – не магазин мод

Ваше розпорядження щодо ділового дресс – коду для чиновників викликало великий ажіотаж та широке висвітлення у ЗМІ. Працівники звикли до нових правил?

Людина, яка працює в органах державної влади, повинна бути взірцем культури і зовнішнього вигляду. А якщо до посадової особи прийде мешканець Дніпродзержинська і побачить у міській раді магазин мод - це буде неправильно. Тому ми дотримуємось ділового стилю, а крім цього ще вводимо правила етикету та спілкування.

Середня заробітна плата ваших городян складає близько 2 тисяч гривень. Цікаво, а скільки заробляєте Ви?

В місяць отримую близько 6 тисяч гривень чистими. На життя вистачає, в мене ще дружина працює, теж держслужбовцем.

Ваша донька Анна навчається у 9 класі. А ким вона мріє стати, на кого схожа?

З шкільних предметів їй подобається біологія. Любить музику – навчається в музичній школі. Можливо, своє життя вона пов’яже з медициною, а можливо – з музикою. Вона в мене дуже наполеглива. Якщо вона поставила собі мету, то обов’язково її досягне. Мені подобається її самоорганізованість. В душі вона лідер і в цьому схожа на мене. Але головне, що Анна поважає людей.

Найкращі кухарі - чоловіки

На урочистих заходах Ви любите співати. Це ваше хобі? Не думали, за прикладом київського мера, випустити власну платівку?

Я з дитинства люблю співати. На день Перемоги співав „Журавлів”, на день медика - „Люди в белых халатах”, на останній дзвоник - про першу вчительку. Дуже подобається пісня „Весна на Заречной улице”. А піаритись не хочу, записуватись на платівку повинні професіонали.

При такому насиченому графіку, та ще, як бачимо, різноманітній діяльності, складно слідкувати за своїм харчуванням. І все ж таки, знаходите час на обідню перерву?

Я вважаю, що людна повинна снідати, обідати та вечеряти в один і той же час. Якщо є можливість, заїжджаю додому. А так харчуюсь у кафе „Ласощі”, у ресторанному комплексі „Елефант”, там домашня смачна їжа. Дуже люблю борщ, вареники, драники.

А самі вмієте готувати?

Найкращі кухарі - чоловіки. В мене добре виходять м’ясні страви і супи. Борщ також варю, ще гарніри в мене смачні. На природі жаримо шашлики по власному сімейному рецепту. Але часу на приготування немає.

Дружині допомагаєте вести господарство, мера, наприклад, можна зустріти у продуктовому магазині?

Для мене велике задоволення - після напруженої роботи заїхати у супермаркет, де ти, нікуди не поспішаючи, підходиш до прилавку, дивишся на широкий асортимент і обираєш найсмачніше, що тобі до вподоби. Це для мене ще й нагода для невимушеного спілкування з людьми. Я люблю спілкуватись!

Досьє: Ярослав Корчевський народився 1 жовтня 1953 року у Тернополі у сім’ї робітників. Після закінчення школи працював токарем на місцевому заводі. Має дві вищі освіти, перша - економічна, друга – фінансова. Переїхавши до Дніпродзержинська, у 1978 році, працював у тресті «Дзержинськбуд» інженером будівельної лабораторії, начальником планового відділу.
З 1995 по грудень 2005 року – керує місцевою філією Промінвестбанку. В грудні 2005 року обраний секретарем міської ради, виконуючим обов’язки міського голови.
У 2006 - 2007 рр. – очолює Харківську філію Промінвестбанку.
З 2008 року обіймає посаду мера міста. Член-кореспондент Академії інженерних наук України. Одружений, виховує доньку Анну.
Gorod.dp.ua на Facebook.


NERON  (25.07.09 00:11): Не ну не *** та шоб он сдох Ответить | С цитатой
Сагайдачний  (23.07.09 11:47): Очень интересная статья, столько полезного узнал о человеке, теперь буду спать спокойнее. Вообще меня больше интересует не где кушает ,что носит и как он готовит, а то что дороги в городе ремонтируются плохо: ул.Харьковская из 2х полосной превратилась в однополосную, дорога разбита в некоторых местах корни деревьев разрывают дорожное покрытие. Мост между 10 и 3 районом необходимо срочно залатать, но не только проезжую часть , но и пешеходную (10 лет не проводился ремонт), алея на против к-а \"Мир\" со стороны 10го района, не меньше 10 лет ждёт когда залатают траншеи вырытые с целью ремонта уже неизвестно чего. А за район Черёмушки и кинотеатр "Комсомолец". даже не знаю как и сказать, ну впечатления , что будто немцы вчера отступили. Ответить | С цитатой
Freken Bokk  (22.07.09 18:11): И вообще.
Родился в Тернополе - там и пой, соловэйко мисцэвый...
Ответить | С цитатой
Freken Bokk  (22.07.09 18:06): На фотике - Карлсон без пропеллера...
Дрессс-код определялся не моралью, а ревностью к декольтированным молодкам жены мэра, которая тоже на дэржслужби в соседнем с мужем кабинете.

Ну-у-у, а насчёт пения... поспрашивайте у музыкантов-инструменталистов, как они относятся к вокалистам. Много интересного услышите. И неприличного даже.

Абсолютно согласен с Еленой. Мало того, что среднестатистический человек может себе Елехвант позволить как минимум раз в году, так ещё и ходить туда за варэныками и драныкамы...
Гурман, однако!
Ответить | С цитатой
Мос  (21.07.09 16:44): Ты б лучше тротуары на Черемушках сделал, мамы с колясками по дорогам ходить должны! Ответить | С цитатой
Елена  (13.07.09 12:24): Статью надо было назвать "Кому в Днепродзержинске жить хорошо". Цитирую:
...харчуюсь у кафе „Ласощі”, у ресторанному комплексі „Елефант”, там домашня смачна їжа. Дуже люблю борщ, вареники, драники.
...підходиш до прилавку, дивишся на широкий асортимент і обираєш найсмачніше, що тобі до вподоби.
Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (18)

•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (14)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (13)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (12)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (10)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (7)

•  У Дніпрі на Сонячній Набережній почали демонтувати великий логотип на 10-поверхівці (6)

•  Заборгували майже 1 млн грн: де у Дніпрі наступного тижня відключатимуть воду (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет просуществовала газета Днепр вечерний в бумажном формате

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте