Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
13:26

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре в пятницу 13-го в 13 часов откроют выставку магических кукол

|«« «« »» »»|

Издавна сакральные куклы наших предков помогали справиться с неурожаями, болезнями и прочими бедами. Может, одолеют и ковидную напасть?..

По крайней мере, в это верить будет не лишним в тоже имеющую мистическую подоплеку пятницу, 13-го… Именно в ближайшую пятницу, в 13 (!) часов в Днепровском Доме искусств (ул. Философская, 23) откроют новую выставку народного мастера Натальи Курпай «Кукольная история. Род наш весь».

Как легко догадаться, выставка будет посвящена куклам. Но отнюдь не тем, которые можно купить в магазинах игрушек. Наталья Курпай – народный мастер по изготовлению кукол-мотанок – оберегов семьи и дома, сделанных по древним методам наших предков. На новой выставке она представит более 50 своих уникальных работ.

Об этой выставке в Днепровском Доме искусств сообщают следующее:

«В українській народній культурі лялька-мотанка – важливий оберіг, що пов'язаний із родиною, є символом благополуччя та добра, продовження роду та традицій.

Це не лишень іграшка-забавка, що кілька тисячоліть тому увійшла необхідним предметом у повсякденне буття сім'ї, вона - унікальний витвір майстра.

Нині це вже окремий вид мистецтва, що набув популярності.

Своє бачення продовження живих традицій лялькарства пропонує член Національної спілки майстрів народного мистецтва України, член об'єднання майстрів народного мистецтва Будинку мистецтв НАТАЛІЯ КУРПАЙ.

Вона учасниця та володарка чималої кількості відзнак міжнародних, всеукраїнських виставок, фестивалів, конкурсів, таких як "Україна єднає світ", "Перлина Дніпра", "Сяйво Хортиці , "Симфонія самоцвітів", "Мистецькі атрибути Великодніх свят" та інших.

Свою першу персональну виставку Наталя провела у рідному Павлограді та присвятила її землякам та місту свого дитинства.

А на цій персональній виставці у Будинку мистецтв майстриня представляє 50 робіт.

Кожна лялька - образ. Відтак цікаво буде дізнатися, як майстриня використовує для найповнішого його розкриття різні техніки, що відомі здавна, і що популярні нині, їх часом несподівані поєднання.

Композиційні серії представлених ляльок мають назви: "Весна іде", "Пори року", "Щаслива родина", "Матуся та її зіронька"...

Виставка привабить і дорослих, і дітей, і усіх тих, хто прагне пізнати народне мистецтво, його історичне значення та сучасний розвиток.

Ласкаво просимо!».

Выставка будет открыта до 29 ноября включительно. Вход – свободный!

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:


Леся  (13.11.20 10:53): Не удивительно, что в пятницу, 13-го, потому что "автор кукол" тоже этого не понимает, берет готовое, предуманое другими, а не осознаное самой! Слышали ее выступление. Ответить | С цитатой
727  (10.11.20 13:05): серьезно?куклы- мотанки,обереги и т.д..и пятница 13-е в 13???где связи)))банальщина.значит, вы не имеете понятия о чем говорите. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте