Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 28 апреля 2024
20:39

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Верховная Рада запретила поштучную продажу сигарет

Верховная Рада запретила поштучную продажу сигарет
smi2.ru
Верховна Рада заборонила поштучну реалізацію тютюнових виробів, крім сигар, з 1 січня 2011 року.

За прийняття в цілому законопроекту N2110 "Про внесення змін до закону "Про заходи щодо запобігання й зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення" проголосували 345 депутатів.

Відповідно до закону, на одній стороні кожного впакування тютюнових виробів розміщується основне медичне попередження для споживачів цих виробів "Куріння вбиває", при цьому на звороті впакування мають бути розміщені додаткові медичні попередження у вигляді одного з текстових повідомлень такого втримування: "Куріння викликає рак легенів", "Куріння викликає залежність від тютюну - не починайте курити", "Курці вмирають рано", "Куріння викликає старіння шкіри", "Куріння знижує здатність жінок народжувати дітей", "Куріння руйнує артерії, викликає серцеві напади й інсульт".

При цьому, відповідно до закону, на впакуванні мають бути зображені малюнок і піктограма, що відображають відповідні можливі наслідки паління.

Курців штрафують на 34 гривні

Рада заборонила включати тютюнові вироби й предмети, пов'язані з їх вживанням, у гуманітарну допомогу, а також поширювати тютюнові вироби серед населення безкоштовно.

Парламент установив заборону на куріння тютюнових виробів у громадських місцях, у тому числі закладах охорони здоров'я, навчальних закладах, спортивних спорудах, у закладах, підприємствах і організаціях культури, у вагонах поїздів, салонах автобусах, таксі, включаючи маршрутних таксі, тролейбусів, трамваїв, а також у ліфтах житлових будинків.

Куріння забороняється на території дитячих майданчиків.

Під час обговорення депутатами відповідного законопроекту голова парламенту Володимир Литвин пообіцяв, що вже в п'ятницю, 12 червня, у Раді буде проведено перевірку того, чи курять у будинку парламенту.
Закон набуває чинності від дня опублікування, крім частини, що стосується заборони поштучної реалізації сигарет, яка набуває чинності із січня 2011.
Як відомо, у вересні 2005 року Рада посилила боротьбу з курінням, заборонивши куріння на робочих і в громадських місцях, за винятком спеціально відведених місць
Gorod.dp.ua на Facebook.


Поштучно  (14.06.09 01:26): ага, сейчас попробуй найди поштучно.
и так только дети покупали, это раз и это правильно.
а вот запрет на курение в поездах, лично мне, не улыбается, когда раз в неделю куда-либо едешь поездом, а остановки по 2-3 минуты за редким исключением, то это не совсем нормально.
с другой стороны - тамбур практически всегда не закрывается либо оттуда дует в вагон, и весь вагон сие вкушает.
закрывали бы двери, и хоть один вентилятор на выдув поставили бы в тамбуре - цены бы вам не было.
Ответить | С цитатой
катрин  (13.06.09 22:26): Это вы их выбрали, дорогие... Ответить | С цитатой
fff  (13.06.09 16:40): Как эти идиоты попали в Раду??? Ответить | С цитатой
Днепррянин  (13.06.09 15:54): андрей, а ты наверно потихоньку сёрбаешь искуственное пиво из бутылок... и даже не понимаешь, что разливное пиво, может пивом только называться... и никогда я не куплю бутылочное пиво если рядом будет пиво на разлив. даже если оно будет стоить в два раза дешевле разливного.
А по поводу сигарет поштучно. то правильно сделали... хоть дети меньше станут их покупать. так как на пачку денег не нашкребут!!
Ответить | С цитатой
андрей  (13.06.09 05:44): предложение! ВР должна, нет - просто ОБЯЗАНА запретить продажу пива на разлив! это подрывает нац. экономику Украины (особенно в Крыму)!!! %))) Ответить | С цитатой
Moriko  (12.06.09 22:02): Не понимаю, народ, вашу негативную реакцию на подобные законы!? Как по мне, так все что сможет хоть КАК-НИБУДЬ помешать курению, алкоголизму, игромании и прочему тупому прожиганию жизни - всё хорошо. Ответить | С цитатой
Moriko  (12.06.09 21:59): for MrAK, Доктор Ливси: фигня это все - бросать курить уменьшая дозу никотина! Я курила 8 лет и бросила за один вечер - выбросила сигареты в мусорное ведро. Больше в руках их даже не держала. Ответить | С цитатой
)))  (12.06.09 18:45): Клоуны и рады... Ответить | С цитатой
Доктор Ливси  (12.06.09 18:12): Я когда курить бросал, сначала с пачек на поштучно перешёл. Когда пачка под боком, рука сама тянется, а бежать в киоск за лишней сигаретой лень. Денег уходило столько же, но курил гораздо меньше. Потом бросил свои курить. А потом угощать перестали. Ответить | С цитатой
565  (12.06.09 18:09): У меня такое впечатление, что Рада только и делает, что запрещает, запрещает, запрещает. Понятное дело, себя, любимых, ни в чем не ущемляет.
И, кстати, действительно интересно, кто же будет все это контролировать?! Определят трудовую единицу с окладом согласно шатному расписанию, направление трудовой деятельности: шмонать бабок, торгующих на улице. Потому что лично я уже давно не вижу, чтобы в магазинах продавали сигареты поштучно.
Ответить | С цитатой
1 2
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (15)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (14)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
лет театру ДрамиКом

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте