Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
05:14

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Майже третина кафе Дніпропетровщини порушують вимоги карантину

Майже третина кафе Дніпропетровщини порушують вимоги карантину

Спеціалістами Держпродспоживслужби здійснюється контроль за дотриманням суб`єктами господарювання усіх форм власності протиепідемічних заходів, встановлених Головним державним санітарним лікарем України.

«Лица» дізналися, чи сумлінно дотримуються умов карантину в закладах громадського харчування Дніпропетровщіни.

«З 12 травня поточного року станом на 21 липня обстеженнями щодо дотримання вимог протиепідемічних заходів, встановлених Головним державним санітарним лікарем України, охоплено 637 закладів громадського харчування. Порушення встановлено на 198 об’єктах», — відповіли на журналістський запит у ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.
У зв`язку з ускладненням епідемічної ситуації із захворюваності на коронавірус в Україні, спеціалісти Держпродспоживслужби з 27 червня проводять щоденні моніторингові обстеження об’єктів усіх форм власності, у тому числі громадського харчування.

У ході перевірок виявилось, що в кафе (барах, ресторанах) найчастіше порушують правила проведення температурного скринінгу працівникам, використання персоналом і відвідувачами засобів індивідуального захисту. Також є заклади, які не забезпеченні дезінфікуючими засобами, не проводиться регулярна дезінфекція і санітарна обробка приміщень, на вході до закладу відсутні антисептики для обробки рук тощо.

Все це є порушенням постанов Головного державного санітарного лікаря, Законів України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя», «Про захист населення від інфекційних хвороб» та тягне за собою адміністративну відповідальність за ст.42 КУпАП.

Так, спеціалістами ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області на керівників закладів громадського харчування складено 93 протоколи та надано 105 пропозицій.

Крім того, факти порушення вимог карантинного режиму передають до Національної поліції та органам місцевого самоврядування.

Додамо, що умови роботи об’єктів громадського харчування під час карантину викладені у «Тимчасових рекомендаціях щодо організації протиепідемічних заходів при роботі закладів громадського харчування на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)», затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України №18 від 09.05.2020 (зі змінами внесеними Постановою №32 від 02.06.2020).

Тож, під час карантину треба не лише дотримуватись правил особистого захисту, а й ретельно обирати кафе, де виконують всі карантинні вимоги.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Сисуц  (29.07.20 14:57): в одессе уже давно на это все болт положили Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті