Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 26 травня 2024
17:28

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі продовжують капітальний ремонт ліфтів

У Дніпрі продовжують капітальний ремонт ліфтів

Міський голова Дніпра Борис Філатов поставив перед комунальниками завдання, щоб у кожному будинку працював ліфт, і людям не доводилося пішки підніматися на високі поверхи.

Тож останнім часом ситуація у місті змінилася кардинально. За словами заступниці директора департаменту житлового господарства Дніпровської міської ради Тетяни Редько, якщо три роки тому у Дніпрі не працювали до 450 підйомників, то наразі таких тільки 21. Капітальний ремонт цих ліфтів заплановано провести у 2020 році.

«На збереження ліфтового господарства міста у робочому стані добре вплинула активна боротьба із незаконними пунктами прийому металу. Випадків розкрадання підйомників у Дніпрі значно поменшало. Якщо на початку року їх було 300, то наразі таких випадків нараховується 37. Зберігати ліфти дуже допомагає відповідальне ставлення мешканців будинків. Більшість містян уже зрозуміли, що їхній комфорт залежить від них самих. Тому люди бережуть дороге обладнання та захищають його від крадіїв і вандалів», – зазначила Тетяна Редько.
У 2019-му з міського бюджету було виділено 60 млн грн. на ремонт 47 ліфтів, у тому числі на повну заміну 27 з них. Більшість запланованих робіт уже виконана, на цей рік залишилось 6 підйомників.

Багатоповерхівку на вулиці Антоновича, 4 звели у 1984-му. Тут протягом останніх 5 років незручності мешканцям будинку створювали 2 ліфти: пасажирський та вантажний. Люди скаржилися на несправність підйомників, зверталися до міської ради. У цьому році було прийнято рішення провести капітальний ремонт обох ліфтів. У результаті оновлено майже все обладнання, а замість старої кабіни встановили нове антивандальне купе.

«Станція керування ліфта – це його «мозок», корба – «серце». Білоруський завод-виробник дає на все обладнання 25 років гарантії. Припинити роботу ліфтів можуть лише ті, хто намагатиметься щось звідси поцупити. Однак у нових сучасних станціях красти практично нічого. Кольорових металів тут майже немає, у порівнянні зі старими, де такого добра було достатньо багато», – пояснив виконавець робіт Олег Медяний.
Мешканка будинку Галина Гордієнко у 1984-му однією з перших вселилася у нову квартиру на 10-му поверсі.
«Раніше із ліфтами було все нормально, а от останні років п’ять ми з ними намучилися. Підйомники почали часто ламатися, люди застрягали. Ліфтовики ремонтували їх по декілька разів на день. Не залишали нас, прибігали на кожну заявку. Тоді я молодшою була і якось з 10-го поверху злазила, однак зараз ноги майже відмовили. Якби нині ліфт не працював, залишилася б закритою у своєму помешканні. А от зараз усе нормально, я дуже вдячна за те, що нам відремонтували обидва підйомники», – подякувала пані Галина.




Gorod.dp.ua на Facebook.


Поллиана  (24.09.19 14:19): Я извиняюсь, конечно, а ничего, что наш дом на Победе (Китайка) 1974 года постройки, и в эти, так называемые лифты просто страшно заходить! Обещали, и даже по моему выделяли денюжку на замену всех лифтов в этом доме. И где обещанное???
Есть такая система работы лифта, когда нижние этажи вызывают уже ехавший сверху лифт, то кабина лифта останавливаются на этих этажах, и двери не закрываются, пока пассажир не нажмет кнопку первого этажа.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Влад  (24.09.19 14:17): Жаль что не пишут о качестве ремонтов лифтов. У нас в доме выполнили ремонт пассажирского и грузового лифта, до ремонта пассажирский максимум 2-3 раза в год ломался, а теперь работает когда хочет. Грузовой с 11 этажей подымается только на половину остановок.
Аварийка как по расписанию ездит бабушек достает из лифтов.
Филатов поставил задачу распилить остаток денег пока его тоже не прикрыли)))
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Petro  (24.09.19 13:38): Nushnuy rabotu delayt molodshi. Відповісти | З цитатою
Задача для  (24.09.19 08:20): Алины: в подъезде А этаже на 5 заходит в лифт миниатюрная женщина около 50 кг с ребенком около 15 кг, а в подъезде Б на первом этаже мужчина около 100 кг, которому нужно подняться, ну этаж так на 10. Хотелось бы узнать ваше предложение относительно решения этой задачи. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Алина  (23.09.19 18:12): если соединить 2 лифта из соседних подъездов между собой общим тросом, то можно значительно экономить электроэнергию, если, например, в подъезде А нужно спуститься вниз 2 пассажирам, а в это время в подъезде Б нужно подняться 1 пассажиру.
В этом случае 2 человека заходят в один лифт, а 1 человек - в другой лифт. Под силой тяжести лифт, в котором спускаются 2 человека, под их тяжестью едет вниз, а так как этот лифт соединен общим тросом со вторым лифтом, то этот второй лифт будет ехать вверх и везти одного пассажира.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 4
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (8)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Стихійна торгівля у невстановлених місцях заборонена. У Дніпрі проводять рейди (4)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (4)

•  У ставку в центральному парку Дніпра масово гине риба (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті