Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 19 марта 2024
10:53

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Художньому музеї «Карпати+»

|«« «« »» »»|

В Дніпропетровському художньому музеї розпочалася виставка творів Заслуженого художника України Василя Красьохи.

14 червня у Художньому музеї почала роботу виставка творів Василя Андрійовича Красьохи. В експозиції представлені роботи з видами Карпат, грецької гори Афон та портретами православних ченців, які її населяють.

Кожній людині притаманна тяга до чогось нового, до відкриттів, або до споглядання за дійсністю, під час якої звичні речі сприймаються під незвичним кутом. Всі ці характеристики «нового» стають об'єктом професійної зацікавленості вчених та художників. Серед останніх є ті, хто багато подорожує, та під час подорожей зображує краєвиди, додаючи в ці твори й частку свого емоційного стану. Виставка «Карпати+» саме з цієї категорії.

Розповідає директор Дніпропетровського художнього музею, Тетяна Шапаренко:

«Сьогодні Дніпропетровський художній музей презентує виставку заслуженого художника України Василя Красьохи. Виставка має назву «Карпати плюс». Василь Андрійович Красьоха народився у 1954 році у селі Хряськ Волинської області. Спочатку він закінчив художню школу імені Тараса Шевченка, згодом навчався у Київському художньому інституті, який зараз має назву Національної Академії художнього мистецтва та архітектури. Майже все життя Василь Андрійович присвятив творчій діяльності, тільки останні два роки він викладає в Києві. ­­

Василь Красьоха — це художник, який багато подорожує та працює на пленерах. На цій виставці ми бачимо два напрями його творчості, яка пов'язана з подорожами.

По-перше, це твори, які зроблені під час подорожі на Афонську гору, де йому дозволили працювати, й де він виконав види монастирів та портреті ченців. До речі, один з напрямків творчості Василя Андрійовича — це створення ікон, й про це можна буде докладніше дізнатися 27 червні під час зустрічі з художником, коли він завітає до нашого міста.

По-друге, це краєвиди наших мальовничих Карпат, які складають більшу частину експозиції. Це в основному етюдні роботи, які зроблені в останні роки. Треба відзначити, що глядач також зможе побачити на цій виставці кольорову гамму у якій виконані роботи, яка більш притаманна художникам Закарпатської школи. Маємо надію, що ця виставка приверне увагу поціновувачів мистецтва, та в наслідок споглядання дасть комусь замислитися, чи варто подорожувати Карпатами»!

Відправитися у віртуально-художню подорож до Карпат, та під час споглядання замислитися, чи варто й самому відправлятися в подорожі, можна у Художньому музеї.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворов мноковартирных домов запланировали отремонтировать в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте