Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
03:36

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпропетровщина презентувала здобутки децентралізації на II Всеукраїнському форумі об’єднаних громад

Дніпропетровщина презентувала здобутки децентралізації на II Всеукраїнському форумі об’єднаних громад

Ріст бюджетів громад, втілення сотень інфраструктурних проектів та створення нових об'єднань – Дніпропетровщина презентувала результати реформи децентралізації на II Всеукраїнському форумі об'єднаних громад «Ініціативи, що змінюють життя».

У Києві обласна делегація була найчисельнішою, повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«Наразі Україна наблизилася до екватору реформи децентралізації. За цей час на Дніпропетровщині створено 56 об'єднаних громад. Ця кількість конвертується у нову якість життя людей. Про це свідчать збудовані дитячі садочки, відремонтовані опорні школи та кілометри нових доріг та водоводів. Це і є головна перемога децентралізації», – наголосив Валентин Резніченко.

Цьогоріч бюджети об'єднаних громад Дніпропетровщини поповнилися на понад 1 млрд грн. Порівняно з аналогічним періодом 2016-го, ріст – 30%. Бюджети громад, створених минулоріч, збільшилися в 1,5 рази.

У 2017-му на розвиток об'єднаних громад області спрямовано з різних бюджетів 1,5 млрд грн, які інвестують в сотні інфраструктурних проектів.

На національному форумі, який згуртував громади, бізнес, інвесторів, урядовців та експертів, обговорювали чимало корисних тем. Серед них – можливості розвитку підприємництва в об'єднаних громадах, залучення інвестицій та формування стратегії розвитку.

«Працювали в декількох секціях – планування громад, інструменти розвитку територій, формування інвестиційного клімату. Окремий акцент зробили на реалізації проектів, які повернуться громадам новими робочими місцями й податками до місцевих бюджетів», – розказав перший заступник голови ДніпроОДА Олег Кужман.

В Україні на сьогодні створено 665 громад. Завдяки бюджетній децентралізації їхня казна збільшилася з 4,1 млрд грн – у 2015 році до 7,5 млрд грн – у 2017-му.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті