Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
04:57

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

«Творчість – це моє особисте, інтимне», – багатодітна мати Ірина Малько

|«« «« »» »»|

У родині Мальків – п'ятеро дітей і два онука. Голова родини – тато, але заправляє балом тендітна Ірина. Своє життя вона присвятила сім'ї – рідкісне явище для нашого емансипованого суспільства. А ще – жінка знайшла затишну місцинку для душі – творчість.

Як розфарбувати власне життя та реалізувати себе, навіть якщо ти – багатодітна мама – в рубриці ДніпроОДА «Наші люди».

Шум, гамір, дитячий сміх для цієї родини давно стали нормою. Старший син Микита монтує фільм за комп'ютером. Ілля готується до змагань – грає в дитячій збірній з баскетболу. Молодший Матвій збирається на тренування – він капітан дитячої футбольної команди, що увійшла у фінал минулорічного кубку області. Марійка – допомагає мамі прикрашати пряники. Ось-ось має завітати старша донька Настя зі своїми дітьми.

«У нас сумувати не доведеться, – сміється Ірина. – Троє школярів – треба ще уроки встигнути перевірити. Бо малеча прийде – буде вже не до зошитів».

Шкільну програму Ірина вивчила майже на пам'ять. До неї постійно звертаються за консультацією інші матусі – як задачку вирішити чи вправу з української зробити.

«Звичайно, на все двох рук не вистачає. Коли діти були маленькі, допомагали інші матусі – сусідки. Хто за меншими пригляне, хто – зі школи забере», – ділиться Ірина.

У такій великій родині домашню роботу не поділяють на чоловічу та жіночу. Годувальник – тато – заробляє гроші та закуповує продукти. А ще – допомагає дружині справлятися по дому, дітям – знайти власний талант та розвинути його.

Приготування їжі – цілковито на Ірині. На плиті – десятилітрова каструля борщу. Його вистачить на пару днів. Інші страви доводиться готувати щодня. Серед сковорідок і каструль – блюдця з апетитним желе, всередині якого – фантастичні квіти. Як виявилося, вони також їстівні.

«Колись спало на думку – треба займатися ще чимось, щоб із глузду не з'їхати від цього шаленого ритму, – каже з посмішкою жінка. – Найпотаєннішу місцинку знайшла у хенд-мейді. Творчість допомагає зберегти моє власне, особистісне».

Якщо придивитися – вся оселя прикрашена роботами талановитої жінки. Тут і декупажні вироби, і майстерно прикрашені листівки, і квіти з декоративного фоамірану. А ще – Ірина робить жіночі прикраси, випікає й прикрашає чудові торти та пряники.

«Всі техніки засвоїла самотужки – за допомогою Інтернету, – розповідає Ірина Малько. – Більшість виробів – для моїх рідних, дещо – на замовлення. Це і моя справа до душі, і мій маленький «бізнес». Колись у дитинстві мріяла стати лікарем, а ще – мати велику родину. Думала, в мене буде троє дітей, а чоловік хотів двох. Нині сміємося – якраз п'ятеро вийшло».

Як то кажуть, талановита людина – талановита у всьому. Виявляється, талановита родина – талановита у всіх. Старша донька з дитинства малює картини, Микита пробує себе у кіномонтажі, Ілля та Матвій мають перші успіхи у спорті. Менша Марійка – поки що у пошуку, та їй лише 13-ть.

Сім'я Мальків ламає стереотипи щодо багатодітної родини. Тут кожна дитина обов'язково реалізує себе у житті – запалити іскринку їй допоможуть люблячі батьки.

Рубрика ДніпроОДА «Наші люди» – про цікавих, талановитих, працьовитих і цілеспрямованих мешканців Дніпропетровщини. Знаєте людину, чия історія захоплює та надихає? Напишіть про неї та надішліть розповідь разом з фото на  [email protected].

Gorod.dp.ua на Facebook.


*_*  (03.11.17 11:24): Творчество, творчество... Предохраняцца надо! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті