Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
19:26

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Медики з Дніпропетровщини поїдуть на навчання до Литви

Медики з Дніпропетровщини поїдуть на навчання до Литви

Медики з Дніпропетровщини відправляться на навчання до Литви. Досвід закордонних колег перейматимуть четверо психологів, психотерапевтів та психіатрів.

У кращих клініках Вільнюса вони на власні очі побачать, як працює литовська система психологічної підтримки. Здобуті знання зможуть застосувати під час реабілітації бійців АТО. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«Як організувати надсучасну систему психологічної реабілітації, знають литовські медики. Вони допомагають пацієнтам відновитися після важких стресів. У 2016-му переймати досвід закордонних колег вже їздили 15 медиків із Дніпропетровщини. Ще четверо відправляться наступного тижня. Отримані знання вони зможуть застосувати під час роботи з АТОвцями та переселенцями», - зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

У Литві фахівці з Дніпропетровщини проведуть тиждень. Вони відвідають реабілітаційні центри, які працюють вже багато років. До пацієнтів  там – індивідуальний та комплексний підхід. З кожною людиною працює ціла команда фахівців. Це психіатр, психотерапевт, соцпрацівник та ерготерапевт.

«Литовська система реабілітації вирізняється комплексним підходом. Наприклад, у них є ерготерапевти, які допомагають відновити втрачені побутові навички. Тому після виходу з медзакладу людина легше адаптується в соціумі, розуміє, як жити далі. Хочу подивитися, як на ділі працює така система та щось застосувати у своїй роботі», - поділилася психіатр Людмила Запольска.

Спеціалісти з Дніпропетровщини зможуть поспілкуватися з досвідченими литовськими реабілітологами та отримати практичні знання.

Поїздка стала можливою завдяки співпраці ДніпроОДА, Почесного консульства Литовської Республіки у Дніпрі та Міністерства охорони здоров'я Литви.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Факт  (11.03.17 12:07): После приезда оттуда повесят на стенку в кабинете сертификат, а на двери табличку с регалиями супер-пупер и естественно увеличится оплата. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті