Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 01 сентября 2024
14:23

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Оновлений храм Святого Пантелеймона

Будівництву і реставрації храмів в останні роки на Дніпропетровщині приділяється чимало уваги. Природно, що в суспільстві, де протягом десятиліть викорінювались духовність і церковна культура, цей факт викликає різне ставлення: одні щиро вітають повернення людей до віри, інші — залишаються байдужими до неї, а декого й оборює надмірна релігійна «активність»… Однак, якщо відновлюється будь-що, а тим паче храм, а ті, хто робить це, заслуговують вдячність оточуючих, значить людям це потрібно.

Дев’ятого серпня у селі Шарівка Царичанського району після чергового етапу реставрації відкрився храм Святого Пантелеймона. Біля церкви зібралося без перебільшення все село, адже службу цього дня правив Митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, який уже традиційно на велике християнське свято великомученика Пантелеймона прибув до Шарівки.

Ще кілька років тому на місці нинішнього храму була звичайна сільська хата, виділена під церкву. У Шарівці говорять, що до нинішнього вигляду храму зі скляним куполом, дзвіницею, мальованими іконами доклали зусиль депутати обласної ради Віктор Приваліхін та Валерій Гомілко. Завдяки їм у цьому селі, де проживає близько 130 сімей, храм має пристойний вигляд, зовнішнє оздоблення, а прилегле подвір’я обнесене металевою огорожею. Тож не дивно, що по закінченню служби, спілкуючись з прихожанами, Митрополит Іриней «на увагу до церковних заслуг» нагородив Віктора Приваліхіна та Валерія Гомілка Грамотами Митрополити Київського і всієї України Блаженнійшого Володимира та орденами Української Православної церкви.

Як зазначив настоятель храму Св. Пантелеймона отець Антоній, допомога депутатів полягає не лише в особистій участі в реставрації храму, а й у залученні до цієї роботи спонсорів. Він відзначив особливу допомогу у цьому заводу «Дніпрометалопром» та його директора Михайла Дегтярьова, будівельної компанії «Індепендент» і її керівника — Ігоря Фролова.

На святі Св. Пантелеймона у Шарівці зібралося духовенству усього району. Практично всі священики говорили про надану депутатами ту чи іншу допомогу. У планах депутатів дуже багато справ, пов’язаних з відновленням церков і не тільки… А тому по закінченню депутатських повноважень через півтора роки їм не соромно буде дивитися в очі виборцям.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
новых региональных полигонов бытовых отходов будут построены в регионе к 2027 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте