Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
07:21

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Молодь буде допомагати пенсіонерам адаптуватися до сучасного світу

Молодь буде допомагати пенсіонерам адаптуватися до сучасного світу

У них різниця довжиною в десятки років. І, здавалося б, ніяких спільних інтересів. Проте, місцевий актив молоді та людей похилого віку довели зворотне.

Відтепер вони будуть працювати разом. А ДніпроОДА посприяє у розробці унікальних проектів, які допоможуть порозумітися молоді та пенсіонерам.

Після виходу на пенсію життя тільки починається – так вважає більшість людей похилого віку нашого регіону. Близько 30% мешканців Дніпропетровщини – пенсіонери. Опанувати нові технології, які заполонили наше життя, для них - складне завдання. Проте, є бажання навчитися. Про це свідчать дані соціологічного опитування «Енергія поколінь».

«Саме молодь зможе адаптувати наших пенсіонерів до шаленого ритму змін: новітніх гаджетів, електроніки та Інтернету. А натомість отримати важливий досвід сімейних цінностей. Як виявилося саме цього не вистачає нашій молоді», - розповідає координатор проекту «Енергія поколінь» Ірина Дегтярьова.

Соцопитування було проведене серед двох цільових аудиторій: 160 студентів та 120 пенсіонерів. Перша група заповнювала анкету, у іншої взяли усне інтерв'ю. Більшість людей похилого віку зазначило, що після виходу на пенсію життя тільки розпочинається. 69% молоді зацікавлені у співпраці із старшим поколінням.

«Дане дослідження не є репрезентативним. Тобто ми не можемо зараз сказати, що так вважає вся молодь, або всі люди похилого віку. Але разом з тим ці результати дали можливість нам узагальнити і зробити цінні висновки, які далі допоможуть у роботі. Саме для цього організовували проект», - говорить доцент кафедри соціології ДНУ Олексій Гилюн.

«Енергія поколінь» - заключний етап масштабного міжнародного проекту «Локальні лідери для розвитку Дніпропетровщини». Декілька місяців тому його почали реалізовувати на Дніпропетровщині - ДніпроОДА, громадські організації та активісти. Досвід переймали у Польщі, яку відвідала наша делегація. Далі вже безпосередньо у Дніпрі організовували цікаві проекти. Наприклад, у Палаці студентів провели соціальну акцію «Зустріч поколінь» для молоді та пенсіонерів. Учасники проекту мали змогу зробити спільну фотосесію, відвідати танцювальні майстер-класи та переглянути цікаві фільми. В результаті заходів дійшли висновку – у двох різних поколінь є спільні інтереси.

«Команда Валентина Резніченка відходить від традиційних офіційних заходів і втілює цікаві та корисні проекти. Коли ми розпочинали особисто я не був цілком впевнений у ефективності цього проекту. Та в ході роботи переконався у зворотному», - сказав начальник управління молоді та спорту ДніпроОДА Олександр Пшеничников.

Результати, отримані під час трьох етапів, організатори сформують у відповідні рекомендації. Передаватимуть їх представникам держструктур. Зокрема облдержадміністрації та навчальним закладам. Аби ті змогли реалізувати їх на практиці. Вже незабаром у регіоні можуть з'явитися незвичні клуби, де буде цікаво як молоді, так і пенсіонерам.





Gorod.dp.ua на Facebook.


ВасЯ  (19.12.16 19:40): Та й деякі пенсіонери можуть допомогти молоді адаптуватися..
бо саме ті кому зараз 60-70 і створили ті компютери та сучасні іноваційні технології...
а молодь лише їми користується та викорисовує..
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті