Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 26 июня 2024
03:26

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Голова облдержадміністрації Володимир Яцуба провів чергову прес-конференцію для представників регіональних засобів масової інформації

Голова облдержадміністрації Володимир Яцуба провів чергову прес-конференцію для представників регіональних засобів масової інформації
29 липня 2003 року Указом Президента України Володимира Яцубу було призначено головою Дніпропетровської облдержадміністрації. Чергова прес-конференція губернатора припала на річницю його роботи на Дніпропетровщині. На зустрічі з журналістами Володимир Григорович підбив підсумки діяльності області за шість місяців, зупинився на найбільш важливих проблемах регіону та шляхах їх вирішення.

На зустріч з головою облдержадміністрації традиційно з'їхалися представники регіональних і всеукраїнських ЗМІ, щоб отримати інформацію з перших рук. Володимир Григорович, як завжди, щиро і із задоволенням відповідав на всі питання, у тому числі і на «провокаційні».

Губернатор почав прес-конференцію з підбиття підсумків минулого півріччя, які є досить вагомими. Загальний обсяг виробництва збільшився майже на 14%, Дніпропетровщина перевиконала показники щодо наповнення центрального бюджету і отримала 30 млн. грн., у два рази зменшилася кількість збиткових підприємств, що дало можливість скоротити борги із зарплати з 190 до 97 млн. грн. У той же час обласна влада, міські голови та підрозділи райдержадміністрацій планують до грудня цього року повністю закрити питання боргів із заробітної плати. Важливо, що на боротьбу з цим ганебним явищем підключилися також профспілки, роботодавці та правоохоронці. Про серйозність їх намірів говорить і факт арешту чотирьох керівників за невиплату заробітної плати.

Не обійшов увагою Володимир Яцуба і проблеми житлово-комунальної галузі. Губернатор заявив, що протягом двох місяців за рахунок обласного і місцевих бюджетів повинні бути відремонтовані всі ліфти. А таких немало: у Дніпропетровську непридатні до експлуатації 477 ліфтів, у Дніпродзержинську -128, у Синельниковому з 16 ліфтів не працює жоден. Єдиним приємним винятком у цьому ряду є Кривий Ріг, де практично все ліфтове господарство знаходиться в робочому стані.

Хоч сьогодні і стоїть нестерпна жара, але не за горами початок нового зимового сезону. Тому вже зараз повним ходом йде підготовка до опалювального періоду, і насамперед об'єктів освіти та охорони здоров'я. Крім того, повідомив губернатор, планується додатково направити близько 7 млн. грн. на закінчення будівництва в області п'яти шкіл.

Далі йшлося про хліб. Сьогодні на полях регіону в повному розпалі жнива, вже зібрано 30% ранніх зернових. Але, на жаль, в цій «бочці меду є своя ложка дьогтю». Справа в тому, що по деяких центральних телеканалах пройшла інформації про те, що через рясні дощі зерно в Україні низької якості. Тобто, певним ринковим гравцям (або політичним силам) вигідно поволі підготувати громадську думку до того, що все зерно у нас кормове, а, значить, продавати його треба за відповідною ціною. У той же час аналізи щодо вмісту білка і клейковини показали, що зерно, зібране нині в Дніпропетровській області (а це 1 млн. тонн), – виключно продовольче. Тому зараз перед обласною владою стоїть важливе завдання – зберегти на зерно ціну, названу Прем'єр-міністром України Віктором Януковичем.

Володимир Яцуба запевнив: “Ми будемо робити все для того, щоб утримати в області ціну на пшеницю на рівні 800 грн. за тонну.” Велику підтримку в цьому питанні може надати домовленість, досягнута з Національним і провідними комерційними банками. Банкіри пообіцяли, що не будуть наполягати на поверненні боргів аграріїв до грудня нинішнього року.

На думку губернатора, для того, щоб уникнути повторення ситуації з вивозом хліба за безцінь, необхідний ринок зерна, якого сьогодні фактично немає: – Створення ринку зерна повинно вирішуватися на рівні держави. І тоді відносини розвиватимуться з урахуванням світових цін. Можу навести приклад: тиждень тому котирування цін на Лондонській біржі на зерно, аналогічне нашому, була на рівні 158 доларів за тонну. Ось і порахуйте, скільки заробляють трейдери.

Відповідаючи на численні питання журналістів, у тому числі про Старий міст у Дніпропетровську, губернатор відзначив, що ця грандіозна реконструкція стала можливою тільки завдяки об'єднанню зусиль всіх людей і організацій, які брали участь у відновленні об'єкта:

– Чималу допомогу також надали представники серйозного бізнесу. Це означає, що вони сьогодні довіряють владі, розуміють, що їх гроші буде витрачено за призначенням.

Голова облдержадміністрації повідомив журналістам, що наступного року планується привести в порядок трасу на Донецьк: від Павлограда до кордону Донецької області; нагадав про об'їзну дорогу на Київ, яку планується здати до Дня Незалежності.

Стосовно інвесторів, які працюють в області, Володимир Яцуба відзначив, що сьогодні на Дніпропетровщині є могутні фінансові, економічні групи, яких немає в жодній області України. І обласна влада створить рівні умови для будь-якого інвестора, що прийшов в регіон, і насамперед на занедбані підприємства, або ті, що є в стадії банкрутства. Губернатор підтримує схему приватизації цілісним господарським комплексом, як це було на Криворіжсталі, Павлоградвугіллі та інших об’єктах.

Одне з питань стосувалося стадіону “Металург”. Цей спортивний комплекс планується реконструювати за кошти Приватбанку.

Відповідаючи на запитання щодо майбутніх Президентських виборів, Володимир Яцуба запевнив, що обласна влада створить рівні умови для всіх кандидатів, забезпечить прозорість та демократичність цього процесу. На думку губернатора, час з моменту його призначення пролетів непомітно. Зроблено за рік багато, та попереду не менш важлива і відповідальна робота, яка стоїть перед владою області на чолі з головою облдержадміністрації.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (13)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (12)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (11)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (10)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (8)

•  За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів: на Дніпропетровщині судитимуть колишнього обласного воєнкома (7)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (6)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (6)

•  Прати треба вночі: експерт з Дніпра пояснив, чому графіки відключення важливі і їх неможливо уникнути (5)

•  У Дніпрі нарешті знизилися ціни на помідори (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
лет отелю «Астория»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте