Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
19:42

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Борис Філатов та Надзвичайний і повноважний посол Японії в Україні Шігекі Сумі відкрили Дні Японії в Дніпрі

|«« «« »» »»|

Дніпро зустрічає Японію. Перші в історії міста Дні Японії триватимуть 12 та 13 листопада. У програмі унікального фестивалю – безкоштовні майстер-класи, лекції та мистецькі покази – все, що розкриває неймовірний світ японської культури.

Цими вихідними тематичні заходи пройдуть загалом у семи різних куточках Дніпра. Презентацію масштабного фестивалю провели в унікальному Дніпровському музеї японської гравюри 11 листопада.

Очільник Дніпра Борис Філатов розповів про власне захоплення культурою Японії та наголосив, що тепер дивовижні особливості цієї країни відкриваються усім дніпрянам і гостям міста.

«Я дуже радий, що Дніпро – третє місто в Україні, яке проводить у себе цей захід. Організатори сказали мені, що ще ніде Дні Японії не приймали так добре. Тож хотів би запросити всіх мешканців і гостей міста відвідати цей фестиваль і хоча б трішки пізнати цю чудову країну», – зазначив Борис Філатов.

Керівник міста підкреслив, що з Надзвичайним та повноважним Послом Японії в Україні Шігекі Сумі його пов'язує давня дружба. Адже під час роботи народним депутатом Борис Філатов очолював міжпарламентську групу зі зв'язків з Японією, а минулого року за його підтримки посольство країни влаштувало масштабну виставку традиційних фігурок нецке та ще низки стародавніх японських речей.

Надзвичайний та повноважний посол Японії в Україні Шігекі Сумі подякував меру Дніпра Борису Філатову та організаторам за те, що виявили готовність прийняти у себе Дні Японії.

«Я вже два роки відвідую Україну і неодноразово приїжджав до Дніпра та потім одразу їхав на Донбас, адже там у нас також є справи. Тепер у мене нарешті з'явилася можливість побачити ваше чудове місто. Ці Дні Японії у Дніпрі стануть початком цілого року Японії в Україні», – сказав Шігекі Сумі.

Координатор фестивалю «Дні Японії в Дніпрі» Анна Логвиненко розповіла, що для гостей заходу підготували насичену програму. Всі охочі зможуть насолодитися концертом японської зірки – піаніста-віртуоза Темпея Накамури, послухати японську флейту «шякухачі», побачити твори японського мистецтва каліграфії, а також ремісничі вироби, вишиті кулі «темарі», гравюри «ханґа» і багато іншого.

Дніпрянам і гостям міста також запропонують прослухати лекції з філософії японського бізнесу, дізнатися про життя та особливості навчання в Японії. Для дітей влаштують майстер-класи з японської мови. Крім того, на гостей фестивалю чекають видовищні демонстрації японських бойових мистецтв. Під час заходу можна буде побачити процес створення ікебани та тонкощі ведення чайної церемонії. Її проведуть єдині в Україні офіційні представники найстаріших японських шкіл. А ще в рамках дводенного фестивалю дніпрянам покажуть, який вигляд мають традиційні японські кімоно, папір і ляльки.

Під час презентації фестивалю Борис Філатов разом із Надзвичайним та повноважним Послом Японії в Україні Шігекі Сумі переглянули виставку робіт з каліграфії, гравюр і кімоно, які привезли просто з Японії. Поважні гості також приєдналися до традиційної японської чайної церемонії. Щоб провести фестиваль східної культури на найвищому рівні, мерія об'єднала зусилля з Посольством Японії та українсько-японським центром Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут».

Gorod.dp.ua на Facebook.


Заметка  (14.11.16 08:29): Эти безмозглые укроповцы кроме органицации песен-плясок больше ничего толком не делают! Відповісти | З цитатою
Дэпутат  (13.11.16 14:31): Почему то мне кажется, что кроме Шигеки Сумми в Японии больше никто и не слышал об Украине. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті