Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
00:13

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Нікополь отримав нові повноваження у сфері будівництва, - Валентин Резніченко

Нікополь отримав нові повноваження у сфері будівництва, - Валентин Резніченко

Нікополь отримав нові містобудівні функції. Відтепер місцева влада самостійно дає дозвіл на будівництво та контролює будівельні роботи на власній території.

Такі повноваження Нікополю та ще 5 громадам Дніпропетровщини передала держава в рамках децентралізації. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Нікополь став шостою громадою у Дніпропетровській області, яка отримала нові будівельні функції. Відтепер місто самостійно приймає рішення – що, де та коли будувати, видає дозволи на будівництво та приймає об’єкти в експлуатацію. У компетенції місцевої влади – контроль ходу будівельних робіт: перевірка будмайданчиків, складання приписів у разі порушень, зупинка робіт.

«Нові будівельні повноваження – це ще один крок до самостійності громад. Міста та села самі контролюють процес забудову, вирішують – що та де потрібно будувати, видають відповідні дозволи та контролюють якість будівельних робіт. Громадам стало легше домовлятися з інвесторами, приймати рішення про будівництво нового підприємства. Однак такі повноваження це і велика відповідальність за якість забудівель, безпеку людей. Таку відповідальність на себе прийняли вже 6 територій регіону», - наголосив очільник області Валентин Резніченко.

Від нових повноважень у виграші звичайні громадяни. Адміністративні послуги, пов’язані з будівництвом, стали доступнішими. Оформити необхідні документи можна не виїжджаючи за межі громади. Два-три дні – і дозвіл на будівництво на руках. Усе безкоштовно.

Нові будівельні повноваження дозволять містам та громадам покращити роботу з інвесторами. Адже тепер не потрібно довго чекати на дозвіл для початку будівництва. Громада приймає рішення про співробітництво з підприємцем та на місці дає дозвіл на будівництво ферми, заводу, магазину, фабрики.

На Дніпропетровщині містобудівні повноваження мають дві громади і чотири міста. Першою в Україні будівельні функції отримала Слобожанська селищна об’єднана громада Дніпропетровщини (колишня Ювілейна). За нею відповідальність за будівництво на себе взяли Апостолівська об’єднана громада, Кам’янське, Покров, Кривий Ріг та Нікополь.

До кінця 2016 року кожна новостворена громада області повинна подати заявку до головного управління Державної архітектурно-будівельної інспекції на передачу містобудівних повноважень від цієї інспекції громаді.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті