Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
23:42

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Власні доходи новостворених цьогоріч територіальних об’єднаних громад зростуть більш ніж удвічі

|«« «« »» »»|

Криничанська, Аульська, Перещепинська, Піщанська, Губиниська, Петропавлівська, Дмитрівська, Софіївська та інші. Це нові територіальні об’єднані громади, які з’являться цього року на мапі Дніпропетровщини. Очікується, що їхні бюджети зростуть більш ніж удвічі.

Люди самостійно визначатимуть, як розпоряджатися коштами та куди їх спрямовувати. Про це під час прес-конференції повідомив перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Олег Кужман.

«На Дніпропетровщині триває процес децентралізації. Ми вже маємо 16 об’єднаних територіальних громад. Вони найспроможніші у порівнянні з іншими громадами України. Що дає об’єднання? По-перше, фінансовий ресурс. Доходи громад збільшилися в рази. Довести ефективність реформи на власному досвіді визвалися ще 16 територіальних громад. Загалом до них увійде близько ста населених пунктів. Очікується, що власні доходи цих громад зростуть удвічі», – підкреслив Олег Кужман.

Зокрема, у Покровській новоствореній громаді надходження до бюджету зростуть в 2,1 рази, Маломихайлівській та Котівській – удвічі, Магдалинівській – у 2,4 рази.

Усього на Дніпропетровщині з’являться 16 нових тергромад. У Криничанському районі – Божедарівська, Криничанська, Аульська та Гуляйпільська об’єднані територіальні громади, у Магдалинівському – Котовська, Новомосковському – Перещепинська, Піщанська й Губиниська, Петропавлівському – Миколаївська та Дмитрівська, Покровському – Покровська та Маломихайлівська, у Синельниківському – Роздорська. Однойменні громади з’являться в Софіївському, Томаківському та Царичанському районах.

На сьогодні повністю складається з об’єднаних тергромад Апостолівський район. Незабаром така ж картина спостерігатиметься в Криничанському, Новомосковському, Покровському, Томаківському та Царичанському районах.

Дніпропетровщина однією з перших в Україні зробила крок до децентралізації. 11 листопада 2015 року була зареєстрована Жовтнева об’єднана територіальна громада Дніпропетровської області – перша у країні.

«Ми вже маємо достатньо прикладів успішної роботи громад. Наприклад, Богданівська територіальна громада проклала нові дороги, Апостолівська власним коштом відкрила опорні школи, Ювілейна побудувала інтегрований Центр надання адмінпослуг. Усе це підтверджує переваги децентралізації. Незабаром в регіоні розпочне роботу Дніпропетровська обласна агенція регіонального розвитку. Вона допоможе громадам розробляти ефективні проекти розвитку власних територій», – акцентувала директор офісу реформ Дніпропетровської області Олена Тертишна.

На сьогодні в регіоні 16 об’єднаних громад. У 2016-му всі вони отримають з держбюджету на розвиток інфраструктури, медицини та освіти понад 300 млн. грн. Близько 100 млн. грн. надійдуть з обласного бюджету. Загалом на Дніпропетровщині планується створити 92 об’єднані територіальні громади.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті