Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
11:38

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Торік експорт IT-послуг з України зріс до 2,1 млрд доларів США

Торік експорт IT-послуг з України зріс до 2,1 млрд доларів США
Торік Україна збільшила обсяг експорту IT-послуг на 17%, у кількісному еквіваленті він зріс до 2,1 млрд доларів, повідомляє прес-служба НБУ, передає УНН.

За даними прес-служби відомства, IT — це єдиний вид експорту послуг, який постійно зростав протягом останніх років.

«Найбільшу частину експорту цього виду послуг становлять комп’ютерні послуги, що у 2015 році становили — 79% від загального експорту давного виду послуг, переважно — це аутсорсинг розробки програмного забезпечення», — йдеться у повідомленні.

Водночас серед причин бурхливого розвитку сфери надання комп’ютерних послуг можна виділити низьку відносну вартість послуг українських ІТ-спеціалістів.

«За даними Ukraine Digital News, у 2014 році в Україні працювала найбільша кількість ІТ-професіоналів у Європі — 90 тис. осіб, більше тисячі компаній з надання ІТ-послуг. Такі міжнародні гіганти, як Aricent, Boeing, Ericsson, Huawei, Oracle, Siemens і Teleperformance, обрали Україну для розміщення об’єктів своїх науково-дослідницьких робіт», — йдеться у повідомленні.

Зокрема, у 2014 році в Україні було сформовано 6 ІТ-кластерів у містах Львові, Одесі, Києві, Харкові, Дніпропетровську та Луцьку — спільнот провідних компаній у галузі інформаційних технологій, які спільно із університетами та міською владою покращують та розвивають ІТ у цих містах.

Водночас в Україні є низка факторів, що обмежують розвиток зазначеної галузі, зокрема недоліки українського законодавства, слабкість деяких секторів системи освіти, низький рівень володіння англійською мовою тощо.

Нагадаємо, Україна лідирує у Європі за експортом ІТ-послуг.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Папа Карло  (09.05.16 20:58): Почему в списке услуг ИТ-кампаний нет Рошэнки? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті