Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
17:50

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Цьогоріч на соціальний захист чорнобильців виділено майже 7,5 мільйонів гривень

Цьогоріч на соціальний захист чорнобильців виділено майже 7,5 мільйонів гривень
Цього року у Дніпропетровську на соціальний захист чорнобильців виділено на 4 мільйони гривень більше, ніж минулого – майже 7,5 мільйонів гривень.

Про це під час прес-конференції повідомила заступник міського голови Світлана Єпіфанцева. Вона зазначила, що соціальний захист чорнобильців здійснюється на підставі Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» та іншими нормативно-правовими актами. У Дніпропетровську працює ще й міська програма, яка опікується соціальним захистом чорнобильців.

Цього року фінансування цієї програми значно збільшено. «Дніпропетровськ став першим містом в Україні, яке прийняло міську програму щодо соцзахисту чорнобильців. Вже потім інші міста запровадили в себе такі програми Цього року у міському бюджеті на заходи програми передбачено майже 7,5 мільйонів гривень. Зокрема, до 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи 1200 інвалідів, які постраждали внаслідок ліквідації аварії на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу по 750 гривень, таку ж суму вони отримають у грудні до Дня ліквідатора. Відповідна матеріальна допомога у порівнянні з минулим роком збільшена на 781,5 тис. грн. Також матеріальну допомогу по 1 500 грн. отримають 1100 вдів (вдівців) померлих громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на загальну суму 1 млн 650 тис. грн. Сума цих видатків збільшена на 615 тисяч гривень», - сказала заступник міського голови.

За словами Світлани Єпіфанцевої, також в рамках відповідної міської програми у бюджеті закладено 1 мільйон гривень, а це на 746 тисяч гривень більше, ніж минулого року, на надання матеріальної допомоги, на лікування та придбання ліків для чорнобильців. На оздоровлення постраждалих 1 та 2 категорій з міського бюджету виділяється 1,5 мільйони гривень ( це на 582,5 тис. грн. більше, ніж у 2015 році). «Загалом завдяки системній роботі міського голови Бориса Філатова цього року значно збільшено фінансування міської програми соціального захисту чорнобильців. Велику допомогу у цій роботі надає міська організація «Союз Чорнобиль України», - зазначила Світлана Єпіфанцева.

Вона також наголосила, що цього року особлива увага буде приділена проведенню у місті заходів, пов’язаних із 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи. «Ввечері 25 квітня біля пам’ятника «Чорнобильський дзвін», що у сквері Героїв, відбудеться традиційна акція «Запали свічку». Безпосередньо 26 квітня традиційно у Свято-Троїцькому кафедральному соборі відбудеться панахида по загиблих і померлим внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Після цього хресним ходом усі учасники рушать до пам’ятника «Чорнобильський дзвін», де проходитиме церемонія покладання квітів. Також цього дня у театрі опери та балету буде проведено обласний захід для чорнобильців. Загалом в рамках відзначення 30-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС у бібліотеках, музеях міста будуть проведені тематичні виставки, фотовиставки, літературно-мистецькі вечори, у школах – тематичні уроки.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті