Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 28 травня 2024
21:33

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На засіданні виконкому міськради обговорили низку важливих питань

На засіданні виконкому міськради обговорили низку важливих питань
Присутні обговорили низку важливих питань. Зокрема, проголосували рішення про позбавлення метрополітену і електротранспорту від сплати податку на землю, про положення про електронні петиції тощо.

Позиції, за які проголосували члени виконкому, вже завтра будуть винесені на сесійне засідання. Остаточне рішення по ним прийматимуть депутати.

Ще одним пунктом порядку денного сьогоднішнього виконкому стало питання положення про електронні петиції. Так на порталі міськради пропонують створити спеціальне вікно, де люди зможуть подати електронні петиції. На розгляд он-лайн подань пропонується виділити 2 дні. Аби петиція потрапила на розгляд міського голови, за місяць вона має набрати не менше 900 голосів. Очікується також, що подані петиції розглядатиме спеціальна комісія.

Аби убезпечити систему від так званих ботів, на виконкомі було запропоновано зробити ідентифікацію городян через банк ID. У такий спосіб людину можна перевірити через банківську систему, яку вона використовує. Такі перевірки – цілком в рамках закону.

Члени виконкому також проголосували за рішення перейменувати райради у відповідності до нових назв районів Дніпропетровська.

На засіданні також визначилися з тим, хто представлятиме міськраду в обласній асоціації органів місцевого самоврядування. Так вирішили, що цю почесну місію нададуть міському голові Борису Філатову, його заступниці Олені Молошній та секретарю міськради В’ячеславу Мішалову.

Серед питань, що піднімалися також – дотримання закону про заборону паління у громадських місцях. Обговорили також і петицію городян з вимогою позбавити Олександра Вілкула звання «Почесного громадянина» Дніпропетровська. Ця електронна петиція набрала більше тисячі голосів. Міський голова Борис Філатов зазначив, що вимоги городян ігнорувати неможна. Утім, «всіх має оцінити історія».

Серед інших пропозицій також посмертно надати звання «Почесного громадянинам. Дніпропетровська» колишньому головному режисерові Дніпропетровського державного академічного театру опери та балету, народному артистові України Юрієві Чайці.

Разом з тим, на засіданні виконкому говорили про зміни до структури, перевезення дітей сиріт і дітей позбавлених батьківського піклування, про те, як їздитимуть у дніпропетровській підземці пільговики. Члени виконкому також прийняли рішення про передачу на баланс територіальної громади низки відремонтованих архітектурних форм.

У новій структурі пропонують розділити соціально-гуманітарний департамент на два відповідні відомства. Департамент гуманітарної політики підпорядкувати заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів з гуманітарних питань. Департамент соціальної політики підпорядкувати заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів.

Також пропонується в межах департаменту соціальної політики визначити управління соціального захисту, службу у справах дітей та управління по роботі з учасниками АТО. В департаменті гуманітарної політики – визначити управління освіти, культури, молодіжної політики, національно-патріотичного виховання.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Горожанин  (23.03.16 12:12): Таким образом человека можно проверить через банковскую систему, которую он использует. А исключение преследования человека за его петицию неугодное власти было бы хорошо вынести на рассмотрение исполкома. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  Метрополітен Дніпра проведе консультації з підрядниками для добудови 3 станцій (7)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)

•  На вулиці Володимира Винниченка застосували нові підходи до якісної зміни вуличного середовища (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті