Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
18:44

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпропетровська обласна рада та науковці об`єдналися для реалізації стратегії розвитку регіону

Дніпропетровська обласна рада та науковці об`єдналися для реалізації стратегії розвитку регіону
На Дніпропетровщині обласна рада та науковці і вчені об’єднались для реалізації Стратегії розвитку Дніпропетровщини.

Про це стало відомо у ході зустрічі голови обласної ради Гліба Пригунова з науковцями Дніпропетровщини, яка відбулася 1 березня.

«На базі Стратегії розвитку регіону формується план соціально-економічного розвитку та бюджет регіону. Її мета: зменшити економічний дисбаланс, розвивати сільські території, екологічну та енергетичну безпеку, людський капітал. Для її реалізації ми об`єднуємо владу, науку, бізнес, екологів, які мають свої напрацювання та конкретні корисні пропозиції. Для цього при обласній раді створимо робочу групу з питань уточнення Стратегії розвитку регіону. Величезний науковий потенціал Дніпропетровщини повинен використовуватись на повну. Наша мета – аби на Дніпропетровщині кожен міг реалізувати себе, щоб тут було комфортно жити та працювати», – наголосив голова облради Гліб Пригунов.

Голова Придніпровського наукового центру НАН України, академік НАН України Анатолій Булат зазначив, що майбутнє держави, за передовими технологіями, які розробляються у наукових лабораторіях. І якщо наука стане одним із пріоритетів області, це стане запорукою її успіху.

За словами ректора Національного гірничого університету Геннадія Півняка, вчені Дніпропетровщини мають величезні та унікальні напрацювання, які будуть корисними та зможуть вивести наш регіон на більш високий рівень. «Успіх та розвиток країни залежить від тісної співпраці влади та науки, ми не повинні грати кожен на своєму полі, а об’єднуватись, запроваджувати нові винаходи. Дніпропетровські вузи мають унікальні напрацювання з високотехнологічного виробництва, їх треба втілювати у життя. Ставки на сучасні технології та молодь – дозволять залучити ще більше інвестицій до регіону і України», – зазначив він.

Також, науковці запропонували створити експертну раду при голові облради, яка б вносила свої пропозиції до Стратегії та інших напрямків розвитку області.

Цього ж дня голова облради відзначив 20 лауреатів Державної премії України у галузі науки і техніки з Дніпропетровщини.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Горожанин  (02.03.16 12:35): Прежде всего развитие модернизированного производства даст рост наличие рабочих мест и развитие города. Обеспечение заказами на изготовление прежде всего государственных заводов и предприятий, которые будут выпускать конкурирующую, дешёвую продукцию, тем самым уменьшая стоимость на всё рынке Днепропетровска. Відповісти | З цитатою
Аркадий  (02.03.16 03:58): Сталий розвиток регiону. Вечная идея для всех времен. Главное чтобы деньги выделили, а там шото напишем. Відповісти | З цитатою
12  (01.03.16 20:13): Ученые крысы лабораторные. Прежде чем лаборатории развивать и высокие технологии, первым делом нужно навести порядок среди предприятий выпускающих продукцию низого передела и восстановить сельское хозяйство. А пытаться развивать высокие технологии не имея стабильнойэкономической базы это просто утопия. Відповісти | З цитатою
реалист  (01.03.16 18:26): Какое развитие? Бред. Всё рарушено и разграблено! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті