Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 14 травня 2024
18:16

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Я – медіаграмотний: громадськість Дніпропетровщини вчили розпізнавати пропаганду

|«« «« »» »»|

Про пропаганду, фейкові публікації, медійну агресію говорили на тренінгу з медіаграмотності. Відрізняти маніпуляції в соцмережах, Інтернеті, газетах та на телебаченні вчилися два десятки представників громадських організацій Дніпропетровщини.

Триденний тренінг був організований за підтримки облдержадміністрації.

«Мета – навчити людей критично сприймати інформацію та вільно орієнтуватися в сучасному медіапросторі. Ми невипадково обрали для цього представників громадських організацій. Ці люди – лідери, до їхніх думок дослухаються. Вони можуть донести отримані знання іншим», – звернула увагу тренер Ольга Славіна.

Кожного дня – нова тема. Аудиторія дізнавалася про стандарти журналістики, як виявити пропаганду та як убезпечити себе від неї.

Серед тих, хто покращував свою медіаграмотність, – Олег Черненко. Він очолює обласне громадське формування «Самооборона Майдану». Обіцяє, що після тренінгу буде змінювати свою звичку споживати інформацію. Те ж накаже друзям та знайомим. «Перш ніж приймати новину за чисту монету, треба проаналізувати наведені факти. Слід читати різні джерела, тоді й докопатися до істини легше», – певен він.

Отримані знання не будуть зайвими й для Віктора Романенка, голови ГО «Майдан Січеслав-Дніпро». Чоловік довідався, що виявити пропаганду просто. «Вона активує емоції, зачіпає потреби та цінності, спрощує інформацію, атакує опонентів», – називає фейкові маркери громадський активіст.

Одна з умов тренінгу – зворотній зв’язок. Його очікуватимуть від громадськості. Через певний час активісти мають розповісти, як вони реалізують на практиці набуті знання та систематизують досвід.

Подобні тренінги проходять у всіх регіонах України. У Дніпропетровській області навчання громадськості організувала облдержадміністрація.

Gorod.dp.ua на Facebook.


1  (21.01.16 13:09): Село, оно и в Африке село... Відповісти | З цитатою
Дон Сезар де Базан  (21.01.16 06:44): Научусь играть на гитаре и в бой.. Відповісти | З цитатою
Грамотный  (21.01.16 04:29): Скажу одно - не смотрите наше ТВ, особливо новини.
Здоровей будете...
Відповісти | З цитатою
На счет пропаганды.  (20.01.16 19:38): На этом сайте до недавнего времени каждый день выходило по несколько статей про то как Александр Вилкул помогает нашему городу, про то какой он честный и порядочный человек. Как жертвует всё свое время и силы на благо Днепропетровщины. Что случилось? Почему в последнее время тут не пишут про Александра? Он почему-то перестал не покладая рук заботится о нас? Напишите пожалуйста. Не хотелось бы верить что это все была пропаганда. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті