Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 22 травня 2024
12:31

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпропетровську поліція затримала "цукрових" шахраїв

|«« «« »» »»|

Шахрайська група у складі шести осіб, назвавшись перевізниками, взялася за перевезення 80 тон цукру з Кіровоградської області до Дніпропетровська. Проте на кінцевий склад товар так і не надійшов.

Зловмисники придумали складну і заплутану схему. Двоє чоловіків, які відбувають покарання у виправній колонії, купили через своїх знайомих декілька мобільних телефонів з сім-картками. Використовуючи Інтернет, вони зареєструвалися на сайті грузоперевезень: один - в якості керівника приватного підприємства, який начебто здійснює перевезення, використовуючи власні автомобілі з найнятими водіями, а другий - водієм вантажівки.

Далі потерпіла сторона зробила замовлення по телефону та підписала електронний договір (складений членами групи, які знаходилися на свободі), будучи впевненими в тому, що мають справу з дійсними перевізниками. Потерпілі перерахували кошти на підприємство за продукцію, яку необхідно було перевезти до м. Дніпропетровська. Шахраї в той самий час зробили замовлення на перевезення цієї продукції у справжніх перевізників, називаючи себе замовником. Завдяки цьому вони мали змогу повністю керувати маршрутом водіїв з продукцією та мали справжні товарно-транспортні накладні на перевезення. Члени злочинної групи, які знаходилися на «свободі», організовували розвантаження продукції на одній з орендованих баз у м. Запоріжжя.

Після цього вони найняли інші вантажні автомобілі та перевезли продукцію до м. Дніпропетровська, де реалізовували її за цінами нижче оптових. Таким чином вони спричинили підприємству матеріальний збиток у розмірі 800 тис. гривень.

Повідомлення про шахрайські дії невідомих осіб надійшло до правоохоронців 10 серпня 2015 року. Воно було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та ч. 5 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України та розпочато досудове розслідування.

Вже за кілька днів після цього правоохоронці вилучили 72 тони викраденого цукру та затримали особу, яка його продавала. Їй було обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Згодом співробітники кримінальної поліції ГУНП в Дніпропетровській області затримали ще одного чоловіка, який входив до складу злочинної групи. Також вони провели ряд обшуків на території Херсонської, Запорізької, Кіровоградської та Дніпропетровської областей, завдяки чому були встановлені інші члени злочинної групи.

Виявилося, що двоє з них відбувають покарання у виправній колонії. Саме в них були вилучені мобільні телефони та абонентські картки, які безпосередньо використовувалися для перемовин з потерпілою стороною, між членами злочинної групи під час скоєння кримінального правопорушення та інші речові докази.

Наразі співробітники кримінальної поліції ГУНП в Дніпропетровській області проводять подальші слідчі дії для встановлення нових епізодів злочинної діяльності всіх членів групи.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Risen 2  (07.01.16 15:19): Ром. (тише, тише). ну и Risen 3. это вам пить нельзя, интернет нельзя, телевиденье. вам только пост. видите что происходит. Відповісти | З цитатою
прохожий  (06.01.16 01:55): Ой, я Вас просю - так сложно, по схемам в 10 человек, и - за 25 тыс баков? Відповісти | З цитатою
Сахарок  (06.01.16 00:55): А лохи,это наши днепровские мороженщики, а кинуть могут любого , только раслабил булки,так и ожидай кидка Відповісти | З цитатою
К  (01.01.16 10:04): А Батон то где? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
)))  (31.12.15 17:59): Бред какой-то) Откуда у лохов, а по другому назвать потерпевших нельзя, такие бабки? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті