Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
09:10

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині службові собаки на блокпостах допомагають виявляти незаконну зброю

|«« «« »» »»|

На блокпостах разом із правоохоронцями несуть службу службові собаки кінологічного центру ГУМВС в Дніпропетровській області. Вони надресировані на пошук та виявлення зброї та боєприпасів. Завдяки цьому вдається виявити незаконні предмети, які громадяни намагаються ввозити з зони військового конфлікту на мирну частину України.

Так, у вересні під час несення служби на блокпосту на автодорозі Знам’янка-Луганськ-Ізварине молодший інспектор-кінолог з пошуку вибухових речовин і зброї кінологічного центру ГУМВС прапорщик міліції Руслан Анісімов зі спеціальним собакою - німецькою вівчаркою Прімою при перевірці автомобіля «Jеер» під заднім сидінням виявив спеціальний засіб травматичної дії, два набої до нього та 10 патронів калібру 5,6 мм.

Вже за кілька днів при перевірці іншого автомобіля Пріма виявила у салоні автомобіля під пасажирським сидінням 2 гранати Ф-1 та 2 запали до них, 30 набоїв калібру 5, 45 мм, та 2 димові шашки.

У жовтні для служби на блокпосту був направлений інспектор-кінолог з пошуку вибухових речовин і зброї кінологічного центру ГУМВС сержант міліції Олександр Гринько зі спеціальним собакою лабродором Ніколь. 17 жовтня 2015 року під час несення служби на блокпосту при перевірці особових речей військовослужбовця вони виявили 7 гранат Ф-1, 2 гранати РГД-5, майже 700 патронів різного калібру, 5 пакетів пороху та 3 запали до гранат.

Вся незаконна зброя і боєприпаси вилучені та направлені на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

Слід підкреслити, що для того, щоб службові собаки стали надійними помічниками правоохоронців, їх треба дресирувати не один місяць, і лише міліціонерам-кінологам відомо, яка тяжка і кропітка праця за цим стоїть.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Николай  (29.10.15 11:59): Смешно, как же собака ищет оружие? как ее научали? кормили гранатами и патронами? В таком случае можно надрессировать собаку-автослесаря, а что, подойдет собака, понюхает мотор и покажет лапкой на цилиндр, в котором, к примеру, нужно кольца заменить. Просто смех Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті