Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
11:25

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпропетровську 98% дітей відвідують дитячі садочки

У Дніпропетровську 98% дітей відвідують дитячі садочки
98% дітей Дніпропетровська віком від 2 до 6 років охоплені дошкільною освітою.

Про це під час прямої телефонної лінії повідомила заступник начальника управління освіти та науки Дніпропетровської міської ради Людмила Чернишова.

«У той же час 100% дітей п’ятирічного віку охоплені різними видами дошкільного виховання. Зарахування до дитячого садка відбувається протягом року. З грудня 2012 року у місті введена електронна реєстрація на запис до дитячого садка, яка дає змогу виявити реальну потребу у садках. У такій електронній реєстрації на 2015 рік зареєстровано 10 тисяч 988 заявок, звільнених місць у садках зараз 10 тисяч 50 – це ті діти, які підуть 1 вересня до школи. Поза електронною реєстрацією до дитсадків міста прийнято понад 750 дітей з родин вимушених переселенців із зони АТО», - зазначила Людмила Чернишова.

З кожним роком у місті збільшується кількість місць у дитячих садках, це відбувається за рахунок поновлення роботи колись закритих закладів, прийняття у комунальну власність відомчих та відкриття додаткових груп у існуючих дитсадках. З 2007 року у місті поновили роботу 16 дитячих садків.

«З початку цього року у Бабушкінському районі поновлено роботу дитячого садка №72, а також реорганізовано школу №72 у навчально-виховний комплекс з відкриттям двох дошкільних груп на 40 дітей. Окрім того, за вказаний період у функціонуючих дитсадках відкрито 5 додаткових груп, до кінця року планується відкрити ще 16, а також дошкільне відділення у школі №92», - сказала заступник начальника управління. Під час прямої телефонної лінії Людмила Чернишова також наголосила, що відсутність щеплень не є підставою до не зарахування дитини до дитсадка, але наявність медичної довідки від лікарів є обов’язковою.

За її словами, для дітей із різними видами захворювання працюють 210 груп у 55 дитсадках комбінованого типу – це групи для дітей з ранніми проявами туберкульозної інфекції, з малими формами туберкульозу, хронічними неспецифічними захворюваннями органів дихання, захворюваннями серцево-судинної системи, хворобами органів травлення. У місті працюють і 5 дошкільних навчальних закладів компенсуючого типу, тобто спеціального профілю: дитсадки №№ 310,319,346,386 для дітей з порушенням зору та №227 – для дітей з порушенням мови, додала Людмила Чернишова.

У Дніпропетровську функціонують 204 дошкільних навчальних заклади різних форм власності, у тому числі 176 - комунальної, 21 навчально-виховний комплекс до складу яких входять дошкільні відділення. Дитячі садки міста відвідують майже 36 тисяч дітей дошкільного віку.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Ксю11  (20.08.15 13:31): На Левобережном-3 не хватает садика.Возле школы №147 был раньше сад,потом шахер-махер и сделали из него дом,в котором никто покупать квартиры не хочет. Верните садик!!! Відповісти | З цитатою
surgik  (20.08.15 10:45): Это пиар перед выборами?
Насколько помню 20 лет назад была проблема с детскими садами.
За это время больше половины садов стали церквушками,
офисными помещениями, складами и тд.
Куда ходят эти 98% детей?
На склады и в церкви?
Максимум 50%, потому что в 98 войдут и цыгане, дети неблагополучных семей
малообеспеченые и многие другие.
Расскажите что жить становится все лучше с каждым днем.
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті