Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
13:29

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині вшанували пам'ять загиблих у літаку ІЛ-76

|«« «« »» »»|

На Дніпропетровщині вшанували пам'ять військовослужбовців та членів екіпажу, які рік тому загинули у збитому літаку ІЛ-76.

Висловити свою вдячність героям до військової частини №А1126 в селище Гвардійське приїхали представники облдержадміністрації, духовенство, рідні та близькі загиблих.

Рік тому із Дніпропетровської до Луганської області вилетіло 3 літаки ІЛ-76, згадує в.о. командира 25 повітряно-десантної бригади, полковник Артем Лучніков.

«Перший літак сів, другий потерпів катастрофу, третій – своєчасно відлетів у безпечну зону та здійснив посадку. Українські військові одразу направилися в район падіння літака – сподівалися, що хтось вижив. Але, нажаль, ніхто не вцілів», - сказав він.

Радник голови Дніпропетровської ОДА Тетяна Губа наголосила, що у тій трагедії загинуло 49 людей, 32 - з Дніпропетровської області.

«Сьогодні ми вшановуємо пам’ять героїв. Дніпропетровщина пишається їх мужністю, стійкістю та подвигами. Ця трагедія пронизала серця не лише мешканців Дніпропетровщини, а й усієї України. Всі кажуть: «Десантники не вмирають - вони йдуть на небо». Ми завжди будемо пам'ятати хлопців, які пішли на небо», - зазначила Тетяна Губа.

Вона додала, що сім'ї загиблих отримали соціальну допомогу, тривалий час з ними працювали психологи. У Віктора Пащенко трагедія забрала друга. Він каже: це не єдиний знайомий, який загинув в АТО, але ця втрата вразила найбільше.

«Напевно, саме в цей день рік тому ми зрозуміли, що це дійсно війна. Тому що такої кількості жертв до того не було. Вперше стало ясно, наскільки все серйозно. До того здавалося, що все завершиться протистоянням з поодинокими жертвами, а не такою повномасштабною трагедією», - наголосив він. У 2014 році в АТО 25 бригада втратила 108 військовослужбовців, у 2015 році – 16.

Довідка:
14 червня 2014 року під час проведення АТО на території Луганської області з переносного зенітно-ракетного комплексу було уражено літак ІЛ-76МД. Він загорівся та впав. На його борту перебували 40 військовослужбовців зведеного підрозділу військової частини А1126 – 25-ї Окремої парашутно-десантної бригади та 9 членів екіпажу.

Тема: АТО - ООС
Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті