Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
14:33

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині започаткували нову традицію відзначення 8 та 9 травня

|«« «« »» »»|

Цього року Дніпропетровщина, як і вся Україна, вперше відзначає 8 та 9 травня як День пам'яті та примирення і День перемоги над нацизмом в Європі. Сьогодні голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко поклав квіти до Монументу Слави у Верхньодніпровську разом з мешканцями міста.

Такі заходи в знак пам'яті про загиблих у Другій світовій війні за участю представників облдержадміністрації пройшли в багатьох містах та усіх районах Дніпропетровщини.

Символом святкування Дня пам'яті та примирення став червоний мак, який має багато значень в українській міфології. Це символ сонця, свободи, гордості, крові та оберег від нечисті. З давніх-давен українці використовували образ маку в піснях і думах, пов'язуючи його з війною і військом, козаком, який героїчно загинув, захищаючи Україну.

Нагадаємо, що у 2004 році Асамблея ООН прийняла Резолюцію, в якій проголосила 8 та 9 травня Днями пам'яті та примирення. Цією Резолюцією державам-членам ООН, неурядовим організаціям, крім святкування своїх Днів Перемоги або Визволення, рекомендовано також щорічно відзначати один або два дні як данину пам'яті всім жертвам Другої світової війни. У Великобританії і країнах Співдружності відзначається «День Перемоги в Європі»; у Вірменії - «День Миру»; в Норвегії - «День визволення»; у Словаччині - «День Перемоги над нацизмом»; в США - «День Пам'яті»; у Франції - «День Перемоги»; в Чехії - «Національний День», в Україні – «День памяті та примирення» (згідно з Указом Президента України Петра Порошенко «Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни».

Gorod.dp.ua на Facebook.


Днепрррр  (10.05.15 12:53): Вот именно, что образ мака связан с войной. Но 9 мая мы празднуем ее окончание. Это день великой Победы, праздник, со слезами на глазах- но ПРАЗДНИК! И я бы рассматривала в качестве символа победы жизнеутверждающий цветок, который бы навевал мысль о жизни, а не смерти. Вот прекрасный майский цветок, аромат которого узнаваем и любим- сирень. К тому же в наших краях чаще встречается, чем мак. Но, похоже, наше мнение власти не больно волнуют- они решили- как в Европе, значит всем по маку. Тем более уж они-то войну продолжают и не известно, когда это закончится. Відповісти | З цитатою
нарик  (08.05.15 17:35): мак это кайф Відповісти | З цитатою
Дядя  (08.05.15 13:24): І це всі мешканці Верхньодніпровська? Відповісти | З цитатою
Субсидия  (08.05.15 13:12): ..кроме празднования своих Дней Победы или Освобождения, РЕКОМЕНДУЕТСЯ также ежегодно отмечать один или два дня как дань памяти всем жертвам Второй мировой войны.. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Маркиза де Бомбадур  (08.05.15 13:10): Я люблю розы.. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті