Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
15:07

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Причиной гибели людей стала китайская газовая колонка

Причиной гибели людей стала китайская газовая колонка
Госгорпромнадзор в Днепропетровской области проводит расследование трагического случая, произошедшего 24 января 2015 года.

Тогда в результате отравления угарным газом погибло два жителя дома по ул.Погребняка в Днепропетровске. Главной версией отравления является самовольная установка хозяином квартиры газового водонагревателя китайского производства марки «DION JSD05-WF» -9кВт.

Данный тип водонагревателя используется только на открытом воздухе, например, в летних кафе для мытья посуды, - пояснил сайту «Днепра вечернего» помощник председателя правления ПАО «Днепрогаз» Валерий Шарапов. – В них отсутствует отвод продуктов сгорания. В закрытых помещениях использовать их категорически запрещено. К сожалению, некоторые граждане, очевидно, соблазнившись дешевизной, самовольно устанавливают такие колонки в квартирах и в результате получают отравление.

Со своей стороны в теруправлении Госгорпромнадзора отмечают, что эксплуатация водонагревателей указанной марки была приостановлена постановлением Главного санитарного врача Украины еще в 2010 году.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


да уж  (11.02.15 15:58): кетай оно такое кетай, а еще кто-то злорадствует ,,скоро Китай рашку захватит всю" - если такое будет то всё уже будет одно сплошное - кетай. Відповісти | З цитатою
Простой  (11.02.15 09:57): В осінньо-зимові періоди з 2009 по 2012 роки, а також у квітні 2013 року почастішали випадки отруєння чадним газом, у тому числі зі смертельними наслідками. Частина випадків пов’язана з використанням бездимохідних газових водонагрівачів з відводом продуктів згоряння в приміщення. У зв’язку з цим, за поданням Держгірпромнагляду до Міністерства охорони здоров’я України Головним державним санітарним лікарем України прийнята постанова від 06.04.2010 р. № 12 «Про тимчасову заборону виробництва, заборону використання та реалізацію бездимохідних газових водонагрівачів з відводом продуктів згоряння в приміщення». Також наказом Мінрегіонбуду України від 11.05.2010 р. № 164 внесено зміну № 1 до ДБН В.2.5-20-2001 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Зовнішні мережі та споруди. Газопостачання», якою пункт 6.36 «Допускається встановлення в кухні проточного газового водонагрівача кухонного типу…» вилучено.
http://dpgor.104.ua/ua/
Відповісти | З цитатою
Дыши'те ровно  (11.02.15 09:57): А с китайскими электроводонагребателями как обстоят деля? Відповісти | З цитатою
Саша  (11.02.15 00:53): Год назад просто выкинуть рабочую вытяжку, потому, что очередной раз проверяли показания газ. счёткика, а на след день. пришел газовщик и сказал "снимайте при мне"
И как раз рассказывал, что вот такая самовольная установка приводит к печальным последствиям. У вас говорит из-за вытяжки нарушается циркуляция воздуха, и АГВ (ещё советское) не получает нужного воздуха и нет вытяжки сгоревшего газа.
В тот же день сняли вытяжку.
А тут не просто вытяжку, колонку самовольно влепили
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
енот  (10.02.15 21:57): легальная установка колонки - это несколько месяцев времени, куча нервов и дофигища денег.Поэтому и самовольная установка. Відповісти | З цитатою
СТАНИСЛАВский  (10.02.15 21:21): А горгаз против! Відповісти | З цитатою
ЧорнаЯ ж ОПА  (10.02.15 18:55): Покупайте отечественное.. Відповісти | З цитатою
Днепрянин  (10.02.15 18:49): http://hottec.com.ua/catalog/gas-heaters/dymokhodnye/gazovay a-kolonka-dion-jsd-05wf/#.VNo1jyyX-So

"бездымоходный водонагреватель можно устанавливать в помещении кухни без вытяжки. "
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
!!!  (10.02.15 18:19): Причиной гибели людей стала не китайская газовая колонка, а тупость пользователя! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті