Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Чт, 27 червня 2024
12:15

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

АНД РВ


19 червня 2024, 10:56

Орган пробації сповіщає про Міжнародний день боротьби з сексуальним насильством в умовах конфлікту

Психолог Амур-Нижньодніпровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області Едуард Абашія інформує про наступне.
19 червня 2015 року Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй (A/RES/69/293) проголосила 19 червня кожного року Міжнародним днем боротьби з сексуальним насильством в умовах конфлікту з метою підвищення обізнаності про необхідність покласти край сексуальному насильству, пов’язаному з конфліктами, вшанування жертв і постраждалих від сексуального насильства в усьому світі та віддання данини пам’яті усім тим, хто мужньо присвятив своє життя і загинув у боротьбі за викорінення цих злочинів.

Цей день нагадує нам про звірства, що чиняться під час збройних конфліктів, і про нагальну потребу вирішувати проблему сексуального насильства, що поширюється повсюдно.

Ця дата була обрана в ознаменування прийняття 19 червня 2008 року резолюції Ради Безпеки 1820 (2008), в якій Рада засудила сексуальне насильство як тактику ведення війни і перешкоду на шляху до розбудови миру.

У відповідь на зростання насильницького екстремізму Рада Безпеки прийняла резолюцію S/RES/2331 (2016), в якій вперше розглядається зв’язок між торгівлею людьми, сексуальним насильством, тероризмом і транснаціональною організованою злочинністю. Визнавши сексуальне насильство тактикою тероризму, вона також підтвердила, що постраждалі від торгівлі людьми та сексуального насильства, вчиненого терористичними групами, повинні мати право на офіційне відшкодування як постраждалі від тероризму.

Орган пробації приєднується до інших організацій по всьому світу, щоб привернути увагу і підтримати зусилля, спрямовані на викорінення цієї жахливої форми насильства.

Сексуальне насильство - це проблема, яка має медичний, юридичний, психологічний аспекти, і є однією з основних поширених проблем, з якими стикаються жінки (дівчата) та чоловіки (хлопці). Але в одному всі експерти сходяться - це кризова подія з далекосяжними наслідками.

Ця проблема загострюється в зонах конфліктів, оскільки жінки та дівчата іноді стають подвійними потерпілими - під час збройних конфліктів вони часто стають живильним середовищем для широкомасштабних порушень прав людини, а сексуальне насильство використовується як зброя для деморалізації, домінування та контролю над громадами, і супроводжується почуттям приниження, ображеної гідності, втратою незалежності.

Наслідки є руйнівними, залишаючи потерпілим чи свідкам, що пережили сексуальне насильство фізичні та психологічні травми (шрами), які можуть залишатися на все життя.

Міжнародний день боротьби з сексуальним насильством в умовах конфлікту має на меті підвищити обізнаність людей про цю проблему та мобілізувати глобальну підтримку для відповідного реагування на прояви сексуального насильства. Він надає можливість відстоювати права постраждалих, вимагати притягнення винних осіб до відповідальності та сприяти ініціативам, які пропонують підтримку, захист і правосуддя для постраждалих від насильства.

Давайте разом проявимо солідарність і працюватимемо над майбутнім, де пануватимуть мир і гідність, - зазначив психолог.




Останній раз редагувалося: 19.06.2024 11:05
Переглядів: 41
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті