Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Нд, 16 червня 2024
23:44

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

oreiro


25 лютого 2016, 18:56

Сергій Рибалка: "Форекс-ринок повинен платили податки в Україні, а клієнт - мати захист"

Мета законопроекту про ринок форекс – легалізація потужного сегменту фінансового рикну, який досі не регулюється законом, щоб діяльність його учасників оподатковувалася, а права клієнтів були захищеними.
Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергій Рибалка 25 лютого на розширеній нараді щодо доопрацювання проекту закону "Про діяльність форекс-дилерів" (№ 3672).
У нараді взяли участь заступник голови НБУ Олег Чурій, голова Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Тимур Хромаєв, представники асоціації ринку форекс та окремі його учасники.
«Головна наша мета - створення основ для законного функціонування ринку форекс, виведення його з тіні та забезпечення захисту громадян від фінансових шахраїв», - заявив Сергій Рибалка. За його словами, на сьогоднішній день ринок фактично не регулюється та не ліцензується. «Українські дилери виступають в ролі інформаційно-консультаційних центрів, або ж навіть фізично не представлені в країні. Гроші ж клієнтів переказуються на рахунки офшорних компаній. Нерідко з валютою навіть не проводиться реальних операцій. Об’єми ринку ніхто точно не рахував, але, за різними оцінками, вони сягають сотень мільйонів доларів», - відзначив голова профільного парламентського комітету.
За його словами, сумний досвід компанії MMCIS, яку свого часу називали найбільшим форекс-брокером в Україні, показав, що клієнти виявилися безсилими в захисті своїх прав, коли компанія перестала виплачувати їм кошти. За словами учасників ринку, шахраї привласнили близько 200 млн. доларів. І це не поодинокі випадки.
Голова Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Тимур Хромаеєв також погодився з тим, що на законодавчому рівні необхідно убезпечити ринок від практики, коли «форекс-дилери працюють, фактично, за принципом казино».
Було запропоновано доопрацювати законопроект з урахуванням іншого комплексного Проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо регульованих ринків та деривативів) (реєстр. № 3498). Цей законопроект запроваджує засади регулювання та функціонування ринку похідних фінансових інструментів – деривативів.
В результаті обговорення глава Комітету Сергій Рибалка дав доручення секретаріату Комітету до 4 березня 2016 року (включно) узагальнити усі пропозиції та зауваження щодо проекту закону для підготовки його доопрацьованої редакції для обговоренні на засіданні комітету та подальшого подання на розгляд парламенту.






Переглядів: 745
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті