Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Ср, 26 червня 2024
08:09

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

oreiro


24 лютого 2016, 16:10

ВІТАЛІЙ СКВОРЦОВ: Надра в нас багаті, а бюджет куций…

ВІТАЛІЙ СКВОРЦОВ, депутат Дніпропетровської обласної ради, голова постійної комісії з питань використання природних ресурсів:
Причина в непрофесіоналізмі, безвідповідальності та просто злочинному недбальстві наших попередників, колишніх членів постійної комісії Дніпропетровської обласної ради з питань використання природних ресурсів. Очоливши комісію і тільки-но почавши знайомитися зі справами, я одразу усвідомив, наскільки ситуація з надрокористуванням в регіоні складна. Ми лише розпочали аудит діяльності старої комісії, та вже виявили багато цікавого.
Приміром, з’ясувалося, що практично відсутня інформація щодо реєстру надрокористувачів. Тобто хто і які родовища на території Дніпропетровщини розробляє не відомо. Крім того, з 2010 року не оновлювалися пакети дозвільних документів. Тому не зрозуміло, як працюють компанії-надрокористувачі та що вони конкретно роблять. Не існує і програми сприяння розвитку родовищ і місць видобутку корисних копалин, що дозволило б залучати в цю галузь інвесторів та отримувати додаткові кошти до дохідної обласного бюджету.
Інвентаризація компаній, що займаються надророзробками тільки розпочалася, а ми вже виявили, що обласна рада і постійна комісії в тому числі, не володіють інформацією про наявність у 5 організацій актів гірничих відводів та погоджень на надання спеціального дозволу на проведення робіт.
Проаналізувавши дані та переглянувши наявні рішення попередників, члени постійної комісії з питань використання природних ресурсів чітко усвідомили, діяли ті безсистемно, збиралися до непристойності рідко, рішення ухвалювали в «ручному» режимі, а про запрошення на засідання фахівців суміжних відомств, в компетенції яких, контроль за надрокористувачами, взагалі не згадували. Про це їх представники заявили на першій зустрічі нової комісії облради.
Новий склад комісії вже на першому засіданні продемонстрував свою налаштованість на серйозну роботу. А саме забезпечити на території Дніпропетровської області дотримання чинного законодавства у сфері геологічного вивчення, використання та охорони надр, формування ефективної, інноваційно-орієнтованої системи надрокористування, необхідної для задоволення потреб національної економіки, забезпечення енергетичної та сировинної безпеки, сприяння реалізації видобувними компаніями соціальних програм, у регіонах, де вони ведуть розробку родовищ.
Щоб пришвидшити цей процес та розпочати продуктивно працювати, я від імені комісії звернувся до народного депутата України Сергія Рибалки. З проханням посприяти в отриманні від Державної служби геології та надр України інформації про наявність у підприємств – надрокористувачів актів гірничих відводів та (або) погоджень Дніпропетровської обласної ради на отримання спеціальних дозволів на користування надрами, а також їх копії. Адже щоб стартувати, найголовніше що треба мати, це реєстр ліцензій компаній, котрі займаються на території області розробкою родовищ корисних копалин, водних та лісових ресурсів.
Наша основна місія-наповнення дохідної частини бюджету через відрахування за використання надр. Резерви для збільшення обласного кошторису є. Головне правильно розпоряджатися багатствами, що подарувала нам природа регіону. Додаткові ж фінанси означатимуть – нові школи, відремонтовані дороги та житлові будинки, сучасні лікарні, відновлене вуличне освітлення тощо.











Переглядів: 1153
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті