Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Блог
Нд, 5 травня 2024
08:44

БЛОГИ

azm1n


29 листопада 2022, 02:08

Десять Заповідей, десять законів у Біблії

Десять Заповідей – це десять законів у Біблії, наданих Богом ізраїльському народові після виходу з Єгипту. Десять Заповідей фактично є результатом 613 вказівок, які містяться у законі Старого Завіту. Перші чотири заповіді розглядають наші стосунки з Богом. Наступні шість заповідей звернені до наших відносин один з одним. Десять Заповідей були зафіксовані в Біблії, у книгах Вихід 20:2-17 та Повторення Закону 5:6-21, і полягають у наступному:

1. «Хай не буде в тебе інших богів перед Моїм лицем». Це наказ проти поклоніння будь-яким богам, крім одного істинного Бога. Усі інші боги – хибні боги.

2. «Не роби собі кумира і жодного зображення того, що на небі вгорі, і що на землі внизу, і що у воді нижче землі; не вклоняйся їм і не служи їм». Ця заповідь забороняє створення ідолів, візуального відображення Бога. Ми не можемо зробити таке зображення, яке могло б точно зобразити Бога.

3. «Не вимовляй імені Господа, Бога твого, даремно, бо Господь не залишить без покарання того, хто проголошує ім'я Його даремно». Це – вказівка ​​проти використання імені Господа даремно. Ми не повинні говорити про Нього легковажно. Ми повинні шанувати Бога, згадуючи Його з повагою.

4. «Пам'ятай день суботній, щоб святити його; шість днів працюй і роби всякі діла твої, а день сьомий – субота Господеві, Богові твоєму». Заповідь виділятиме суботу як день спокою, присвячений Господу.

5. «Почитай батька твого та матір твою, щоб продовжилися дні твої на землі, яку Господь, Бог твій, дає тобі». Це наказ завжди ставитися до своїх батьків з честю і повагою.

6. "Не вбивай". Це вказівка ​​проти навмисного вбивства іншої людини.

7. «Не чини перелюбу». Нам заборонено вступати в статеві стосунки з будь-ким, крім свого чоловіка/дружини.

8. "Не кради". Ми не повинні брати щось, що не належить нам, без дозволу людини, якій вона належить.

9. «Не кажи помилкового свідчення на ближнього твого». Це – наказ проти надання неправдивих показань. По суті це заповідь проти брехні.

10. «Не бажай удома ближнього твого; не бажай дружини ближнього твого, ні раба його, ні рабині його, ні вола його, ні осла його, нічого, що в ближнього твого». Це наказ, який забороняє бажати будь-чого, що не належить нам. Заздрість може призвести до порушення однієї з перелічених вище заповідей: до вбивства, перелюбу або крадіжки. Якщо щось є неправильним, то є неправильним і бажання це зробити.

Багато людей помилково розглядають Десять Заповідей як набір правил, дотримання яких гарантує вхід до Раю після смерті. Насправді, метою Десяти Заповідей було показати людям, що вони не можуть бездоганно виконати Закон (Римлян 7:7-11) і, таким чином, потребують Божої милості та благодаті. Незважаючи на твердження багатого юнака, згаданого в Євангелії від Матвія 19:16, ніхто не може ідеально виконати Десять Заповідей (Екклезіяст 7:20). Десять Заповідей демонструють, що ми всі згрішили (Римлян 3:23) і потребуємо Божественного прощення та викуплення, можливого лише через віру в Ісуса Христа.


Останній раз редагувалося: 29.11.2022 02:08


Усі записи автора | Предыдущая | Следующая


Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті