Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Блог
Чт, 25 квітня 2024
19:36

БЛОГИ

azm1n


29 листопада 2022, 11:12

Що таке Біблія, з чого складається Біблія, історія книг

Біблія – це антологія писань, що складається із 66 книг. Вона розділена на дві основні частини: Старий Завіт та Новий Завіт. Старий включає 39 книг, а Новий – 27.

Старий Завіт ділиться на чотири розділи. Перший – П'ятикнижжя – включає книги Буття, Вихід, Левіт, Числа і Повторення Закону.

Другий розділ – Історичні книги, куди входять 12 книг: Ісуса Навина, Суддів, Рут, 1, 2, 3 і 4 Царств, 1 і 2 Параліпоменон, Ездри, Неємії та Естер.

Третій розділ називається Поетичними книгами (або Книгами мудрості) і містить книги Іова, Псалми, Притчі, Еклезіаста та Пісні Соломонової пісні.

Четвертий – пророчі книги, які включають п'ять книг Великих пророків (Ісаї, Єремії, Плач Єремії, Єзекіїля та Даниїла) та дванадцять книг Малих пророків (Осії, Іоїля, Амоса, Авдія, Йони, Міхея, Наума, Авакума, Соуа, та Малахії).

Новий Завіт також поділяється на чотири основні розділи. Перший – Євангелія: від Матвія, Марка, Луки та Іоанна.

До другого розділу входить історична книга Діяння апостолів.

Третій – Послання. До них відносяться тринадцять послань Павла (Римлян, 1 і 2 Коринтян, Галатів, Ефесян, Пилип'ян, Колосян, 1 і 2 Фессалонікійців, 1 і 2 Тимофія, Тита і Філімона) і ще вісім (Євреїв, Якова, 1 і 1 , 2 і 3 Іоанна та Юди).

Четвертий розділ включає пророчу книгу Одкровення.

Ці 66 книг були написані протягом близько 1400 років 40 різними авторами єврейською, арамейською та грецькою мовами. Вони були схвалені ранніми провідниками Церкви (і єврейськими лідерами у випадку зі старозавітними писаннями). Усі 66 книг Біблії містять Божі натхненні слова, які використовуються, щоб робити людей учнями Христа (Матвія 28:18-20) і зміцнювати віруючих сьогодні (2 Тимофія 3:16-17). Біблія не є продуктом звичайної людської мудрості, а була натхненна Богом (2 Петра 1:20-21) і існуватиме вічно (Матвія 23:35).

Хоча Писання торкається багатьох тем, його центральна звістка полягає в тому, що єврейський Месія, Ісус Христос, прийшов у світ, щоб забезпечити шлях спасіння для всіх людей (Івана 3:16). Тільки через біблійного Ісуса людина може врятуватися (Івана 14:16; Дії 4:12). «Віра приходить, коли звістку почуто, а звістку чують, коли про Христа проповідують» (Римлян 10:17; переклад Російського Біблійного товариства).


Останній раз редагувалося: 29.11.2022 11:12


Усі записи автора | Предыдущая | Следующая


Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті